Sport

Aur european pentru Andreea Chiţu

Ziarul de Vrancea
25 iun 2015 562 vizualizări
Judoka romană a caştigat la Baku titlul continental în cadrul Jocurilor Europene * Larisa Florian a fost aproape de o medalie, iar Monica Ungureanu şi Corina Căprioriu au dezamăgit

Sportiva Andreea Chiţu a caştigat medalia de aur şi titlul la judo, categoria 52 kg, la Campionatul European, organizat în cadrul Jocurilor Europene de la Baku. În grupa C a categoriei 52 de kilograme, Andreea Chiţu a învins-o pe Roni Schwartz (Israel) şi Giuffrida Odette (Italia), caştigand grupa şi calificandu-se în semifinale. În această fază, Andrea Chiţu a trecut de sportiva germană Mareen Kraeh şi s-a calificat în finala categoriei, în care a învins-o pe judoka franceză Annabelle Euranie prin yuko. La aceeaşi categorie, în grupa A, Larisa Florian a obţinut victorii în grupa A, cu Jaana Sundberg (Finlanda) şi Kelly Edwards (Marea Britanie), dar în lupta pentru calificarea în semifinale a fost învinsă de Natalia Kuziutina (Rusia). în prima confruntare din recalificări, sportiva noastră a învins-o pe Birgit Ente (Olanda) şi a pierdut rapid (40 de secunde) confruntarea pentru medalia de bronz cu germana Mareen Kraef.
La categoria 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost eliminată în primul tur al grupei A de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut la Ebru Sahin (Turcia) în turul doi al grupei C.Loredana Ohai a fost învinsă în turul doi din grupa A, categoria 57 de kilograme, de olandeza Sanne Verhagen, după ce sportiva tricoloră caştigase prima luptă cu Larissa Csatari (Elveţia). La aceeaşi categorie, Corina Căprioriu a avut un prim tur liber în grupa C, după care a învins-o pe Giulia Quintavalle (Italia), dar pentru caştigarea grupei şi calificarea în semifinale a fost învinsă de kosovara Nora Gjakova, după prelungiri, astfel că a intrat în recalificări pentru medalia de bronz. În prima luptă din această fază, Căprioriu a cedat însă în faţa sportivei Miryam Roper (Germania), astfel că a încheiat pe locul VII. La masculin, Amado Lazea a fost eliminat în primul tur al categoriei 60 de kilograme, grupa C, de Artem Arşanski, iar Remus Lazea a pierdut tot în primul tur, la categoria 66 de kilograme, grupa C, cu Jasper Lefevre (Belgia).
Competiţia de judo programată în cadrul Jocurilor Europene este, de fapt, Campionatul European din 2015, care a fost alocat iniţial către Glasgow. În urma unor neînţelegeri cu organizatorii, EJU a decis să mute competiţia în cadrul Jocurilor Europene. În competiţie s-au înscris 247 de judoka din 47 de ţări.
* Naţionala de baschet feminin 3x3 a Romaniei a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Europene de la Baku, după ce a fost învinsă de echipa Greciei, în optimile competiţiei. Tricolorele Anca Şipoş, Sonia Ursu, Gabriela Mărginean şi Andra Haas au fost învinse de Grecia, cu scorul de 6-15, ratand astfel calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.La fel, echipa masculină compusă din Cristi Crăciun, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Angel Santana, a fost eliminată în aceeaşi fază de Cehia (scor, 16-18 după prelungiri) ratand calificarea în sferturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.