Sport

Performanţă remarcabilă pentru baschetbaliştii de la LPS CSM 2007 Focşani

Dan Chiriac
8 mai 2015 771 vizualizări
In partida pentru locurile 2 şi 3, focşănenii au depăşit VIPO Bucureşti cu 76-70 (18-20, 22-10, 13-22, 23-18) u deznodămîntul partidei a fost limpede cu doar 26 de secunde înainte de final u Radu Vârnă, în Best Five-ul Final Four

Titlul de vicecampioană a României este cea mai bună performanţă a unei echipe a CSM Focşani 2007 la jocuri sportive. Lotul CSM Focşani 2007 la Final Four a fost format din următorii jucători: Neguroiu, Pleşa, Bălan Halici, Avram, Badea, Vârnă, Popa, Olaru, Chircă, Tudorache, Toma. Formaţia de baschet U 20 a CSM Focşani 2007 a reuşit performanţa remarcabilă de a deveni vicecampioana României la capătul unui sezon în care s-a menţinut tot timpul în zona locurilor al doilea şi al treilea. Pornită de pe poziţia a treia în turneul final, formaţia pregătită de profesorii Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor a reuşit să câştige jocurile cu bucureştenii de la Dinamo şi VIPO, fiind întrecută doar de clujenii de la U Mobitelco,  a căror echipă a încheiat campionatul fără înfrângere. În ultimul meci al turneului care a avut loc la Arena de Baschet din Capitală, focşănenii au întâlnit VIPO Bucureşti, adversar ce se anunţa imcomod, dar în faţa căruia câştigase de mai multe ori în campionatul tocmai încheiat. Ca şi în partida cu Dinamo, baschetbaliştii focşăneni au gestionat perfect finalul de meci în care au intrat cu avantaj de un punct.  Ultimele 10 minute ale întâlnirii au început cu bucureştenii marcând de 2 puncte şi trecând în avantaj. A fost apoi rândul focşănenilor să aibă un punct avans, pe care l-au pierdut imediat, însă după ce au preluat conducerea nu au mai cedat-o până la sfârşit. Au urmat ratări şi de o parte şi de alta, însă cu 26 de secunde înainte de final Neguroiu a punctat decisiv, ridicând diferenţa la şase puncte în favoarea echipei sale, (76-70).

Argint de ziua antrenorului

După meciul care a adus titlul de vicecampioană a României la Focşani, profesorul Petruţ Mihai era foarte fercit, mai ales că era şi ziua sa de naştere: „Mulţumesc băieţilor pentru cadoul minunat pe care l-au făcut pentru ei, pentru Focşani şi pentru noi. Pentru mine, cel puţin, este un cadou pe care mi-l voi aminti toată viaţa deoarece l-am primit în ziua în care am împlinit 39 de ani. Succesul este confirmarea valorii unui grup de copii minunaţi care au început cu medalia de argint la juniori 3, la Timişoara, şi au încheiat cu medalia de argint la U 20. Este confirmarea valorii şi încununarea muncii din ultimii opt ani a lui Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Radu Vârnă, Darius Chircă şi a celorlalţi jucători de la Focşani. În acelaşi timp, felicit şi mulţumesc şi copiilor de la Galaţi care au venit şi au pus umărul la acest rezultat deosebit. Mulţumesc şi colegului Florin Nini, care se ocupă de pregătirea acestor jucători care evoluează la seniori la Phoenix Galaţi şi care au şanse foarte mari şi promoveze în Liga Naţională după turneul final de săptămâna viitoare, de la Galaţi. Împreună cu colegul meu Mircea Petrişor le urez mult succes acestor jucători la cluburile la care vor evolua ca seniori. Suntem siguri că vor face faţă cu brio rigorilor baschetului la nivel de vârf”, a spus Mihai Petruţ. Excelentul Radu Vârnă a fost inclus, în urma prestaţiilor sale, în Best Five-ul Final Four. Titlul de vicecampioană a României, răsplătit cu medaliile de argint, este cea mai bună performanţă a unei echipe a CSM Focşani 2007 la jocuri sportive. O altă echipă, cea de futsal, a terminat pe locul al doilea, cu câţiva ani în urmă, dar în Cupa României. Este al patrulea titlu de vicecampioni naţionali obţinut de baschetul din Focşani, după cele obţinute la U 18, în 2004 şi 2005, şi cel de la U 14, la Timişoara, în urmă cu şase ani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.