Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Aston Villa se interesează de Andone

Ziarul de Vrancea
20 apr 2015 544 vizualizări
Atacantul roman al echipei Cordoba, Florin Andone, este dorit de gruparea Aston Villa, clubul englez începand deja discuţiile în vederea unui eventual transfer.

"Romanul în varstă de 22 de ani a înscris şase goluri în 16 meciuri pentru echipa spaniolă aflată în dificultate, pe ultimul loc în La Liga. Deşi s-a născut în Romania, Andone s-a mutat în Spania cand avea 12 ani. A fost promovat la echipa principală a clubului Cordoba în decembrie şi de atunci a impresionat, fiind convocat la naţionala Romaniei. Scouteri de la Villa au fost alertaţi în legătură cu progresele sale şi clubul a început discuţiile, o nouă întalnire urmand să aibă loc săptămana viitoare", notează jurnalul englez. Daily Mail menţionează că Florin Andone este evaluat la aproximativ şase milioane de lire sterline, dar este posibil ca gruparea Cordoba să accepte o sumă mai mică, avand în vedere faptul că echipa ar putea retrograda. Andone are contract cu clubul spaniol pană în vara anului 2017.

Performanţă a handbaliştilor odorheni

Echipa de handbal masculin HC Odorhei s-a calificat duminică, în deplasare, în finala Challenge Cup, după ce a învins şi în manşa retur din semifinale formaţia portugheză SL Benfica, cu scorul de 27-25 (13-15). În tur, HC Odorhei caştigase, pe teren propriu, cu scorul de 31-29 (16-15), iar în urma manşei retur, iar cu scorul general de 58-54 obţine calificarea în finala Challenge Cup.  Cealaltă finalistă a Challenge Cup este formaţia portugheză Liberty Seguros (25-18 în tur şi 25-27 cu norvegienii de la Stord Handball).  Finala se va disputa, de asemenea, în dublă manşă.

Zotta a demisionat de la Braşov

Directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta, a demisionat, ieri, din funcţia pe care o ocupa la gruparea ardeleană din luna martie a anului 2013. Administratorul judiciar al echipei FC Braşov, Alexandru-Cosmin Gheorghe, a declarat, luni, că demisia lui Zotta a fost acceptată. Constantin Zotta anunţase încă de săptămana trecută că intenţionează să renunţe la funcţie, fapt care l-a făcut pe patronul Ioan Neculaie să afirme la momentul respectiv că îl interesează mai mult ca echipa să se salveze de la retrogradare decat demisia directorului general.  Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, formaţia FC Braşov ocupă locul 12 în clasament, ultimul care asigură menţinerea în ediţia următoare a Ligii I.

Papp şi-a rupt maxilarul

Fundaşul stelist Paul Papp a suferit o fractură la maxilar în meciul pierdut pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, scor 1-2, în etapa a XXVII-a a Ligii I, iar atacantul Raul Rusescu a primit o lovitură la cap. Paul Papp, care a evoluat pană în minutul 78, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde a fost supus unor investigaţii în urma cărora s-a constatat că are fractură de maxilar. În ceea ce îl priveşte pe Rusescu, care s-a lovit cap în cap cu un adversar spre finalul partidei, s-a decis ca acesta să fie supus unei investigaţii la computerul tomograf pentru a se stabili cu exactitate gravitatea accidentării. Formaţia Steaua, liderul Ligii I, a fost învinsă, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-2 (0-2), de către ultima clasată, Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XXVII-a a actualei ediţii de campionat, în care Raul Rusescu a ratat un penalty.

Ze Maria, înlocuit cu un sarb

Antrenorul brazilian Ze Maria a fost înlocuit, ieri, la conducerea tehnică a echipei Ceahlăul Piatra Neamţ cu sarbul Vanja Radinovic, a anunţat ofiţerul de presă al grupării moldave, Gelu Crăcană. Acţionarul majoritar al FC Ceahlăul, Angelo Massone, a mai încercat şi săptămana trecută să renunţe la serviciile tehnicianului brazilian. Ze Maria preluase conducerea tehnică a echipei în pauza de iarnă. Prezentarea oficială a noului tehnician va avea loc, joi, într-o conferinţă de presă. Vanja Radinovic era aşteptat aseară la Piatra Neamţ.  Tehnicianul sarb în varstă de 42 de ani, a antrenat formaţiile OFK Belgrad, Partizan Belgrad, iar din 2013 s-a aflat la conducerea tehnică a echipei din a doua divizie chineză FC Dalian Aerbin. După disputarea a 27 de etape, Ceahlăul Piatra Neamţ se află pe locul 15, cu 23 de puncte, la cinci puncte de salvarea de la retrogradare.

Fluieră vantul în Liga a II-a

Formaţiile FC Voluntari şi ACS Academica Argeş, din seria I, ACS Poli Timişoara şi CS Metalul Reşiţa, din seria a II-a, sunt singurele cluburi din play-off-ul Ligii a II-a care şi-au depus dosarele pentru obţinerea licenţei şi pot promova în primul eşalon. Conform declaraţiilor oficialilor cluburilor din liga secundă acordate MEDIAFAX, dintre cele 12 formaţii din play-off-ul Ligii a II-a doar cele patru au depus dosarele la Sistemul Naţional de Licenţiere din cadrul FRF. La finalul sezonului doar caştigătoarele celor două serii vor promova în Liga I.  Iniţial şi CSM Ramnicu Valcea îşi depusese dosarul de licenţiere pentru prima ligă, însă gruparea olteană a ratat calificarea în play-off-ul competiţiei, evoluand în play-out. De asemenea, toate cele 18 echipe din Liga I au depus cereri pentru obţinerea licenţei şi în sezonul viitor. Dosarele vor fi analizate de instanţele Sistemului Naţional de Licenţiere începand cu data de 4 mai.

Încă o demitere în Bundesliga

Antrenorul echipei Hannover '96, Tayfun Korkut, a fost demis, ieri, la două zile după eşecul din meciul cu Bayer Leverkusen, scor 0-4, în campionatul Germaniei.  Conducerea clubului a anunţat că un nou antrenor va fi numit pană la partida cu Hoffenheim de sambătă. Korkut conducea echipa din decembrie 2013.  Hannover '96 ocupă locul 15 în campionatul Germaniei, după 29 de etape.

Marquez a abandonat, a caştigat Rossi

Pilotul italianal echipei Yamaha, Valentino Rossi, a caştigat, duminică, pe circuitul Termas de Rio Hondo, Marele Premiu al Argentinei la MotoGP, a treia etapă a Campionatului Mondial. Rossi a fost urmat de conaţionalul său Andrea Dovizioso (Ducati) şi de britanicul Cal Crutchlow (Honda). Campionul mondial en-titre, spaniolul Marc Marquez (Honda) a căzut şi a fost nevoit să abandoneze. În clasamentul general conduce Valentino Rossi, cu 66 de puncte, fiind urmată de Andrea Divizioso, cu 60 de puncte, şi de un alt italian Andrea Iannone (Ducati), cu 40 de puncte.
Accident mortal la crichet
Jucătorul indian de crichet Ankit Keshri a murit după ce s-a ciocnit de un coechipier, în timp ce amandoi încercau să prindă o minge la un meci disputat la Kollkata, informează BBC. Jucătorul de 20 de ani, fost căpitan al echipei under-19 a statului Bengal, şi-a revenit după coliziune, dar a suferit un stop cardiac la spital şi a încetat din viaţă ieri. "Este foarte trist. Era un jucător promiţător şi este trist ce i s-a întamplat", a declarat preşedintele asociaţiei de crichet din Bengal. În noiembrie, Phillip Hughes, jucător australian de crichet, a decedat în urma unei răni căpătate după ce a fost lovit în zona capului de o minge, în timpul unui meci.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.