Sport

Bayern în pericol de eliminare

Ziarul de Vrancea
16 apr 2015 467 vizualizări
Dacă în prima zi de Liga Campionilor s-a înscris doar un gol în două partide, miercuri a fost o zi mai animată

FC  Porto – Bayern München 3-1. Quaresma (‘4 – penalty, ’10), Martinez (’65) / Alcantara (’28). Măcinată de accidentări, Bayern  s-a trezit că era condusă cu 0-2 după doar zece minute de joc, iar calificarea este pusă în pericol, singurul lucru bun din acest prim meci fiind golul marcat în deplasare. Xabi Alonso a pierdut un balon în faţa propriului careu, Neuer a fost forţat să îl faulteze pe Jackson Martinez, iar Quaresma a deschis scorul după doar patru minute de joc.  Bayern a avut şansa de a rescrie istoria partidei din Portugalia, dar Lewandowski a trimis mingea în bara transversală (‘9). în loc de 1-1, scorul a devenit 2-0, după ce Dante a gafat nepermis aproape de centrul terenului, iar Quaresma a mărit avantajul gazdelor pe contraatac. Thiago Alcántara (‘28) a reuşit să reducă din diferenţă, la centrarea lui Jérôme Boateng, acesta fiind primul său gol în Champions League.  În repriza secundă, Neuer a avut o intervenţie remarcabilă, salvand un autogol ca şi făcut la mingea trimisă spre propria poartă de Boateng (‘55). Totuşi, Neuer nu a mai putut face nimic în min. 65, cand Boateng a gafat decisiv şi columbianul Jackson Martinez a marcat al treilea gol al gazdelor.  Bayern, lipsită de jucători de bază precum Robben, Ribéry, Schweinsteiger, Benatia sau Alaba, se află într-o situaţie dificilă, dar speră să refacă diferenţa în retur, atunci cand Porto va fi lipsită de doi fundaşi, Danilo şi Alex Sandro, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe.
Paris Saint-Germain – FC Barcelona 1-3. Van der Wiel (’82) / Neymar (’18), Suarez (’67, ’79). Catalanii au început bine meciul şi în minutul 14 au avut prima mare ocazie de gol, dar Messi a trimis în bara transversală. Peste doar patru minute oaspeţii au deschis scorul prin Neymar, bine găsit de Messi, la capătul unui contraatac.  Campioana Franţei a început bine partea secundă, dar şutul lui Pastore (‘49) a fost respins de ter Stegen. Barcelona l-a pierdut apoi pe Iniesta, accidentat, însă a ieşit la rampă Suarez, care a marcat al doilea gol al catalanilor, la capătul unei curse irezistibile. Cavani a avut şansa de a o readuce pe PSG în meci, dar şutul său a fost deturnat de portarul ter Stegen. Peste zece minute Suarez a tranşat soarta meciului şi poate a calificării, după o combinaţie cu Javier Mascherano.  Golul de onoare al echipei antrenate de Laurent Blanc a fost reuşit de Van der Wiel (82), al cărui şut violent din marginea careului a fost deviat în propria poartă de francezul Jérémy Mathieu, punandu-l pe picior greşit pe ter Stegen.
Partidele retur vor avea loc pe 21 aprilie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.