Sport

Insolventa numărul opt?

Ziarul de Vrancea
17 mar 2015 939 vizualizări
O firmă portugheză a cerut intrarea în insolvenţă a clubului Astra Giurgiu pentru nişte pretinse datorii

O firmă de impresariat din Portugalia solicită Tribunalului Giurgiu deschiderea procedurii de insolvenţă a grupării Astra Giurgiu, următorul termen pentru continuarea procesului fiind 23 martie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate clubului. Firma care solicită intrarea în insolvenţă a clubului condus de Ioan Niculae este Onsoccer International Gestao De Carreiras Desportivas SA, aceasta avand de recuperat comisioanele din intermedierea transferurilor a doi fotbalişti care au evoluat la Astra Giurgiu. Este vorba despre Pedro Santos şi Yazalde Gomes Pinto, doi jucători care au jucat la Astra sub formă de împrumut de la Sporting Braga, între 4 septembrie 2013 şi 1 ianuarie 2014, respectiv 7 septembrie 2013 şi 30 iunie 2014. Pe parcursul anului 2014, alţi doi creditori au solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei a AFC Astra Giurgiu. Impresarul italian Mariano Bizzarri şi compania de contabilitate, audit şi consultanţă economică financiară SC Ghe. Ştubeanu SRL au avut acţiuni pe rol la Tribunalul Giurgiu, dar au renunţat la judecată după ce şi-au recuperat sumele restante.
Preşedintele executiv al AFC Astra Giurgiu, Claudiu Popa, a replicat, tot ieri, că nu există riscul ca gruparea finanţată de Ioan Niculae să intre în procedură de insolvenţă în ciuda  acestei cereri: "Există într-adevăr acea acţiune deschisă de o firmă portugheză, însă nu este nicio problemă. E o situaţie complexă, însă în favoarea noastră, nu e ceva important. Nu există riscul, nici în acest dosar şi nici în altul, ca AFC Astra Giurgiu să intre în insolvenţă. Noi am făcut dovada în faţa instanţei că avem disponibil în cont. Pur şi simplu este o factură pe care noi nu trebuie să o plătim. Iar instanţa va decide asta pentru că ne-am construit foarte bine apărarea", a afirmat Popa.
În prezent, dintre cele 18 cluburi din Liga I, şapte se află în insolvenţă, FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.