Sport

Hamilton a deschis circul

Ziarul de Vrancea
15 mar 2015 506 vizualizări
Britanicul a caştigat Marele Premiu al Australiei de Formula 1, o cursă cu numai 15 piloţi la start

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a caştigat, ieri, Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului de Formula 1, el fiind urmat de colegul său, germanul Nico Rosberg, şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari. Pe locul IV s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Williams, iar conaţionalul său, Felipe Nasr, de la Sauber, debutant în Marele Circ, a fost al cincilea. Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire pe locul şase, înaintea germanului Nico Hulkenberg (Force India), clasat al şaptelea. Pe locurile 8-10 s-au situat, în ordine, suedezul Marcus Ericsson (Sauber), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso), de asemenea debutant, şi mexicanul Sergio Perez (Force India).
Marele Premiu al Australiei s-a desfăşurat în condiţii speciale, doar 15 piloţi luand startul. Echipa Manor nu a participat nici la antrenamente, nici la calificări, pentru că nu a putut să pregătească monoposturile, în timp ce finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat sambătă. în această situaţie, 17 piloţi erau abilitaţi să ia startul la Melbourne, însă doar 15 s-au regăsit pe grilă şi numai 11 au trecut linia de sosire. Danezul Kevin Magnussen (McLaren Honda), cel care trebuia să-l înlocuiască pe spaniolul Fernando Alonso, accidentat, şi rusul Danil Kviat (Red Bull) au abandonat în turul de formare. Apoi venezuelanul Pastor Maldonado (Lotus) a fost victima unul accident în turul I, iar colegul său, francezul Romain Grosjean, s-a retras la boxe din cazua unor probleme tehnice, în turul 2. La randul lor, Max Verstappen şi Kimi Räikkönen (Ferrari) au fost nevoiţi să-şi parcheze maşnile pe marginea pistei, în turul 34, respectiv 41. La fel ca în 2014, Formula 1 a fost  dominată fără probleme de Mercedes. Campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton, a caştigat, duminică, a 34-a cursă din carieră, cu un avans de o secundă şi trei zecimi în faţa coechipierului său, germanul Nico Rosberg. Transferat în această iarnă la Ferrari, germanul Sebastian Vettel, a trecut linia de sosire pe locul 3, la peste o jumătate de minut de învingător.
Olandezul Max Verstappen de la echipa Toro Rosso a devenit la 17 ani şi 166 de zile cel mai tanăr pilot din istoria Formulei 1. Înaintea lui Verstappen, spaniolul Jaime Alguersuari deţinea recordul de cel mai tanăr pilot de Formula 1, el debutand la 19 ani şi 125 de zile. A doua etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei, va avea loc între 27 şi 29 martie, la Sepang.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.