Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Buş - accidentat la încălzire

Ziarul de Vrancea
26 feb 2015 486 vizualizări
Atacantul formaţiei Sheffield Wednesday Sergiu Buş va lipsi de pe pe teren între patru şi şase săptămani, în urma accidentării pe care a suferit-o la muşchii inghinali, în timp ce efectua încălzirea înaintea meciului cu Derby County, disputat sambătă, informează presa engleză.

Buş a fost trecut pe lista titularilor pentru partida din etapa a XXXII-a a ligii secunde din Anglia, dar antrenorul Stuart Gray a fost nevoit să-l schimbe cu zece minute înaintea startului meciului disputat în deplasare, după ce romanul s-a accidentat la încălzire. Sheffield Wednesday ar putea profita de faptul că mai poate efectua transferuri sub formă de împrumut în această perioadă pentru a aduce un alt atacant în locul lui Buş. Clubul Sheffield Wednesday a anunţat, la 2 februarie, pe site-ul oficial, că l-a achiziţionat pe atacantul Sergiu Buş de la ţSKA Sofia, fotbalistul semnand un contract pe trei ani şi jumătate.  De atunci, fostul jucător al echipei CFR Cluj a evoluat în două partide, una ca titular, totalizand 108 minute.

Lippi a terminat-o cu China

Tehnicianul Marcello Lippi îşi încheie colaborarea cu gruparea chineză Guangzhou Evergrande, cu care a reuşit să caştige Liga Campionilor Asiei şi de trei ori consecutiv titlul în China, informează Gazzetta dello Sport. Fostul selecţioner al Italiei, campioană mondială în 2006, se retrăsese în noiembrie, la finalul sezonului trecut, din funcţia de antrenor principal, rămanand în cadrul clubului ca director tehnic. El a fost înlocuit pe banca tehnică de un alt italian, fostul fotbalist Fabio Cannavaro. Sursa citată precizează că unul dintre motivele încetării colaborării dintre Lippi şi Guangzhou Evergrande este faptul că italianul, în varstă de 66 de ani, a avut divergenţe cu proprietarii grupării cu privire la politica de transferuri. Cannavaro va rămane antrenor principal al echipei. Campionatul primei ligi chineze va începe la 7 martie.

Lindsay cea căscată

Campioana mondială şi olimpică Lindsay Vonn a avut nevoie de amabilitatea poliţiştilor germani pentru a putea urca în avionul care a transportat-o de la München la Sofia, după ce schioarea americană a realizat pe aeroport că nu are paşaportul la ea, informează presa internaţională. Vonn va participa la sfarşitul acestei săptămani la o etapă de Cupă Mondială găzduită de staţiunea bulgară Bansko. Cand a ajuns, miercuri, pe aeroportul din München, ea şi-a dat seama că şi-a uitat paşaportul la Salzburg.  Sportiva le-a explicat autorităţilor germane de la aeroport că se află într-o situaţie delicată dacă pierde avionul, iar acestea au dat dovadă de înţelegere. Poliţiştii i-au eliberat un document de călătorie provizoriu, însă nu înainte de a-i cere lui Vonn să se fotografieze cu ei.

Ribéry se face neamţ?

Mijlocaşul francez al echipei Bayern München, Franck Ribéry, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Bild, că nu exclude posibilitatea de a deveni cetăţean german. "Cetăţean german? De ce nu? Mă simt bine aici. Am cumpărat o casă frumoasă şi trăim în stil german. Fiul meu Salif s-a născut în Germania. Poate că într-o zi va purta tricoul Germaniei", a declarat fotbalistul în varstă de 31 de ani. Ribéry se află de opt ani la Bayern München. El a disputat 81 de partide în tricoul naţionalei Franţei, marcand 16 goluri. în august 2014, el şi-a anunţat retragerea din reprezentativa Cocoşului Galic, invocand motive personale.

Campbell vrea primăria Londrei

Fostul internaţional englez Sol Campbell a declarat că este "categoric" interesat să candideze pentru un mandat de primar al oraşului Londra. "Vom vedea ce se va întampla. Trebuie să am mai multe discuţii cu conducătorii Partidului Conservato)", a spus Campbell pentru The Sun. În prezent primarul Londrei este Boris Johnson, mandatul său fiind valabil pană în mai 2016. Sol Campbell, în varstă de 40 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist în mai 2012.

Getafe l-a schimbat şi pe Sanchez Flores

Tehnicianul Quique Sanchez Flores a demisionat, ieri din funcţia de antrenor principal al echipei Getafe, la mai puţin de două luni după ce l-a înlocuit pe Cosmin Contra în acest post. "Este o decizie personală, luată pentru a nu repeta situaţii care la vremea lor nu m-au făcut fericit. Cred că este cea mai bună decizie, cel mai bun mod de a-mi respecta profesia şi pe mine însumi", a declarat Flores, într-un comunicat. Marca notează că plecarea lui Flores ar putea fi legată de politica de vanzări a clubului, aflat în criză financiară, care se pregăteşte să-l cedeze în China şi pe brazilianul de naţionalitate croată Sammir, la Jiangsu Sainty, în schimbul sumei de cinci milioane de euro, după ce l-a transferat pe Michel, la Guangzhou R&F. Sanchez Flores a mai pregătit echipa Getafe în sezonul 2004/2005.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.