Sport

Al treilea loz, caştigător

Ziarul de Vrancea
15 feb 2015 614 vizualizări
După două finale pierdute, Horia Tecău a caştigat în sfarşit turneul de la Rotterdam, împreună cu Jean Julien-Rojer * Simona Halep este prima favorită a turneului din Dubai

Perechea compusă din jucătorul roman Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a caştigat, ieri, puternicul turneu de 500 de puncte de la Rotterdam, dotat cu premii în valoare totală de 1.600.855 de euro. Sambătă, cei doi s-au calificat în finală după ce au învins cu scorul de 7-6, 6-3 în 76 de minute, perechea Andre Begemann/Robin Haase (Germania/Olanda). Aşteptările erau mari spre o finală romanească în portul olandez, însă perechea Florin Mergea / Dominic Inglot (Romania / Marea Britanie) a cedat în cuplului Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), scor 6-4, 3-6, 8-10 (74 de minute). Jamie Murray este fratele mai mare al mult mai celebrului Andy Murray şi este specializat pe dublu.
Totuşi, în finală au acces Tecău şi Rojer, la fel ca în turneul de anul trecut. În 2014, Horia şi Juuls au fost depăşiţi în utlimul act cu 2-6, 6-7 de perechea franceză Michaël Llodra / Nicolas Mahut. Horia a mai jucat o finală la Rotterdam în 2012, împreună cu Robert Lindstedt, pierdută şi aceea cu 6-4, 5-7, 14-16, culmea, tot împotriva lui Llodra, care juca alături de sarbul Nenad Zimonjic. De data aceasta, însă nimic nu le-a stat în cale romanului şi olandezului, care au avut nevoie de 69 de minute pentru a dispute cu 3-6, 6-3, 10-8 de Murray şi Peers. "A fost o săptămană minunată. Aici este una dintre cele mai bune suprafeţe de joc pentru dublu. Vom reveni anul viitor pentru a ne apăra trofeul", a spus Tecău, iar Jean-Julien l-a completat: "Nu am jucat foarte bine în finală. Aşa că toate felicitările trebuie să meargă către partenerul meu. Horia Tecău a făcut un meci mare astăzi", a precizat Rojer. Cei doi au obţinut primul turneu al anului, după ce au jucat o finală la Sydney.
* În tenisul feminin, evenimentul principal al săptămanii este turneul de la Dubai, dotat cu premii n valoare totală de 2.513.000 de dolari.
Jucătoarea numărul 3 a lumii, Simona Halep, era cotată ca a doua favorită a turneului, deoarece dintre primele zece jucătoare, doar Maria Şarapova (din motive de program) şi canadianca Eugénie Bouchard nu se înscriseseră. Pentru blonda din Canada, eliminată neaşteptat la Anvers de către Mona Barthel, s-a insistat mai mult, oferindu-i-se un “wild card”, însă pană la urmă Genie a declinat participarea. Însă peste noapte, Simona a devenit chiar favorita numărul 1 a turneului, deoarece liderul mondial, Serena Williams, s-a accidentat din motive medicale. Însă, din motive de calendar, Simona Halep, va participa la Dubai de pe locul 4 WTA, întrucat în săptămana a doua din februarie din 2014, Simona a caştigat 900 de puncte la Doha, puncte pe care nu le-a apărat şi, astfel va fi depăşită de astăzi de prietena ei, Petra Kvitova. Întrucat anul trecut la Dubai Simona a fost eliminată din primul tur, ea ar putea reveni pe locul III după numai o săptămană neavand puncte de apărat. Conform tragerii la sorţi, Simona va intra direct în turul secund al competiţiei din Emiratele Arabe Unite, urmand să o înfrunte pe caştigătoarea partidei dintre Mona Barthel (Germania) şi Daniela Hantuchova (Slovacia). Simona nu a mai jucat pană acum cu Barthel (24 ani), care ocupă locul 42 în lume, dar a învins-o de trei ori pe Hantuchova, jucătoare de 31 de ani, aflată pe poziţia a 73-a în ierarhia WTA.
Pe tabloul principal la Dubai figurează şi Monica Niculescu (57 WTA) însă ea a fost învinsă în primul tur cu 3-6, 4-6 de către germana Sabine Lisicki (28).  Pe tabloul de calificări, Alexandra Dulgheru a fost învinsă în cel de-al doilea tur. După ce s-a calificat greu în faţa rusoaicei Iulia Putinţeva, Alexandra a cedat cu 7-5, 2-6, 2-6 într-un meci de aproape două ore cu jucătoarea croată Mirjam Baroni.

Scurte la fileu
* Calificată în finala turneului ITF de la Sao Paulo, Andreea Mitu a pierdut în ultimul act, scor 2-6, 2-6 în faţa spaniolei Laura Pous. În schimb, Andreea şi muntenegreana Danka Kovinic au caştigat finala de dublu, scor 6-2, 7-5, în faţa cuplului Tatiana Bua / Cristina Gonçalves (Brazilia / Argentina). * Tot în Brazilia, dar la puternicul turneu de la Rio de Janeiro, s-a calificat pe tabloul principal romanca Ana Bogdan (202). Ana a învins-o pe jucătoarea clasată cu o poziţie mai jos, Ysaline Bonaventure (Belgia) cu 3-6, 6-3, 6-1 *Finalele zilei la simplu: Anvers WTA, Andrea Petkovic (Germania) – Carla Suarez (Spania) w.o; Pattaya WTA, Daniela Hantuchova (Slovacia( - Ajla Tomljanovic (Australia) 3-6, 6-3, 6-4.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.