Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: “Motanul” înscrie din nou

Ziarul de Vrancea
28 dec 2014 658 vizualizări
Atacantul Bogdan Stancu a marcat, vineri, golul echipei sale, Genclerbirligi, în meciul cu Galatasaray Istanbul, încheiat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), în etapa a XV-a a primei ligi din Turcia.

 Internaţionalul roman a stabilit scorul final în minutul 71, după ce oaspeţii au înscris în minutul 18, prin Emre Colak. Stancu, care a ajuns la şase reuşite în campionat, a jucat tot meciul şi a primit un cartonaş galben, în minutul 69. Liviu Antal nu a fost reţinut în lotul echipei Genclerbirligi pentru acest meci. Această întalnire a fost prima din cadrul etapei a XV-a.

Torres se întoarce la Atletico

Atacantul spaniol al echipei AC Milan, Fernando Torres, a fost împrumutat la Atletico Madrid, formaţie unde şi-a început cariera, în schimbul spaniolului la Milan ajungand italianul Alessio Cerci, a anunţat, sambătă, Gazzetta dello Sport. Ambii jucători au fost împrumutaţi la noile lor formaţii pană în vara anului 2016. Fernando Torres, în varstă de 30 de ani, revine la Atletico Madrid după ce în 2007 a fost vandut la FC Liverpool. Internaţionalul spaniol a mai evoluat în cariera sa la Chelsea Londra. Alessio Cerci (27 de ani) a fost achiziţionat în vară de Atletico Madrid de la FC Torino, după ce anterior mai evoluase la AS Roma, Brescia, Pisa, Atalanta Bergamo şi AC Fiorentina.

Aguirre, acuzat de blat

Selecţionerul mexican al naţionalei Japoniei, Javier Aguirre, în varstă de 56 de ani, a respins, sambătă, suspiciunile de trucare a unui meci din campionatul Spaniei, Parchetul anticorupţie din Madrid îl suspectează pe Aguirre şi alte 40 de persoane că au trucat meciul dintre echipele Real Zaragoza şi Levante, scor 2-1, din mai 2011, în urma căruia formaţia din Zaragoza a evitat retrogradarea în liga a doua. Tehnicianul mexican, care în acea perioadă o antrena pe Real Zaragoza, va trebui să compară în faţa justiţiei în luna februarie, la Valencia. "Am activat 12 ani în fotbalul spaniol şi nu am fost niciodată implicat în ceva ce contravine eticii şi profesionalismului. Nu am primit nimic şi nu am cerut nimic", a declarat Aguirre într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo. Parchetul suspectează oficiali ai clubului Real Zaragoza că au vărsat în conturile jucătorilor proprii suma de 965.000 de euro, care apoi ar fi ajuns sub formă de bani lichizi la fotbaliştii de la Levante.

James Rodriguez, nr. 1 în America de Sud

Desemnat cel mai bun marcator al Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (6 goluri), mijlocaşul ofensiv columbian James Rodriguez a fost ales sportivul sud-american al anului 2014 de către Asociaţia internaţională a ziariştilor sportivilor americani. Fostul jucător al echipei AS Monaco, transferat în această vară la Real Madrid, a fost preferat unor jucători precum Lionel Messi, Neymar, Angel Di Maria sau Sergio Agüero.

Trei pentru un balon african

Mijlocaşul ivorian Yaya Touré (Manchester City), atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) şi portarul nigerian Vincent Enyeama (OSC Lille) sunt finaliştii pentru titlul de jucătorul african al anului, a anunţat, vineri, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF). Yaya Touré ar putea caştiga pentru a patra oară consecutiv această distincţie. Rezultatele finale ale votului celor 56 de selecţioneri de pe continentul african vor fi anunţate la 8 ianuarie 2015, la Lagos.

Ronaldinho face fiţe

Atacantul brazilian Ronaldinho a revenit din vacanţă cu o întarziere de două săptămani şi a participat la antrenamentele echipei Queretaro, a anunţat, sambătă, clubul mexican. "Ronaldinho s-a întors cu un spirit de revanşă şi cu obiectvul de a lupta pentru caştigarea titlului", a declarat Arturo Villanueva, preşedintele grupării Queretaro. Clubul mexican Queretaro l-a ameninţat, miercuri, cu excluderea pe jucătorul brazilian Ronaldinho, care nu s-a mai întors din vacanţă. Fostul fotbalist al echipelor PSG, FC Barcelona şi AC Milan a obţinut permisiunea de a merge în SUA şi Brazilia pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, la finalul Turneului Apertura al campionatului mexican. Dar brazilianul trebuia să se întoarcă în Mexic de două săptămani, pentru a se alătura coechipierilor săi care pregătesc din 8 decembrie Turneul Clausura, competiţie ce va începe în 11 ianuarie.

Giroud, suspendat pe trei etape

Atacantul echipei Arsenal Londra, Olivier Giroud, a fost suspendat trei meciuri, după ce l-a lovit cu capul în faţă pe jucătorul formaţiei Queens Park Rangers, Nedum Onuoha, a anunţat, ieri, L'Equipe. Internaţionalul francez în varstă de 28 de ani a fost eliminat în urma acestei agresiuni, dar Arsenal s-a impus cu scorul de 2-1. Olivier Giroud va lipsi de la partidele de campionat cu West Ham United (astăzi) şi Southampton (1 ianuarie 2015) şi de la întalnirea cu Hull City (4 ianuarie), din Cupa Angliei.

Lamouchi a preferat Qatarul

Tehnicianul francez Sabri Lamouchi, care a părăsit naţionala Coastei de Fildeş după turneul final al Cupei Mondiale din vară, a fost numit  în funcţia de antrenor principal al formaţiei El Jaish (Qatar). Lamouchi, în varstă de 43 de ani, a refuzat în octombrie să preia funcţia de selecţioner al reprezentativei de tineret a Franţei. El Jaish, echipă care a fost antrenată şi de Răzvan Lucescu, ocupă locul trei în campionatul din Qatar după disputarea a 15 etape, cu 25 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.