Sport

Foto | Cupa Ziua Eroilor la șah, pentru juniori nelegitimați, Focșani, 10 iunie 2021 -

Anton Soare
13 iun 2021 1888 vizualizări

Biserica Ortodoxă Română a găsit foarte inspirat ca Ziua Eroilor în care comemorăm eroii neamului românesc să fie în Sfânta Sărbătoare Înălțarea Domnului. În fiecare an, pe lângă toate datinile religioase, poporul român își omagiază și eroii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă pentru apărarea gliei străbune. Credincioșii români, alături de rugăciunile specifice acestei mari sărbători, fac o rugăciune și pentru toți eroii știuți sau neștiuți, atât pentru cei din localitatea din care fac parte cât și pentru cei care au căzut departe de casă, în multe cazuri în locuri necunoscute. De asemenea, în afară de biserică, diferite instituții ale statului, în primul rând școala și armata, alte organisme și asociații neguvernamentale în această zi sau în preajma ei, organizează diferite activități prin care se urmărește cultivarea în rândurile tineri generații a respectului și recunoștinței față de eroi, a sentimentelor de patriotism, mândrie națională și atașament pentru valorile naționale.

Cu ocazia Zilei eroilor, Filiala Județeană Vrancea a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“ a organizat sau a participat alături de organe locale și asociații neguvernamentale din diferite localități la activități dedicate memoriei eroilor români. Una dintre activitățile organizate a fost competiția de șah CUPA ZIUA EROILOR, împreună cu C.S.M. Focșani 2007 și C.S. Olimp Șah Focșani și în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea.

Competiția a cuprins două turnee, unul pentru juniori nelegitimați, desfășurat pe parcursul mai multor zile, încheiat în ajunul sărbătorii, pe care îl vom prezenta în continuare și un alt turneu pentru legitimați, programatat duminică 13 iunie pe care îl vom prezenta într-un viitor articol.

Turneul pentru nelegitimați a fost câștigat de micuțul Andrei Ioan-Alexandru de la Șc. Gimnazială „Ion Bazgan“ Focșani cu 17 puncte din 17 posibile. Pe locul al doilea s-a clasat Toia Filip-Andrei de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani cu 14,5 puncte. Pentru amândoi aceasta a fost ultima participare la un turneu pentru nelegitimați, ei legitimându-se și putând astfel participa și la turneul legitimaților al aceleiași competiții din 13 iunie. Pe locul al treilea la general s-a clasat Petre Răzvan-Ștefan, de la Colegiul Național „Unirea“ Focșani cu 14 puncte. Toți acești trei concurenți au primit cupe.

În afara celor trei cupe de care s-au bucurat primii trei din clasamentl general, au mai fost oferite 15 medalii primilor trei de la următoarele cinci categorii:

Fete – Ionel Letiția, de la Șc. Gimnazială „Oana-Diana Renea“ Focșani, Iordan Nuria-Maria-Anastasia, de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani și Dragomirescu Julia, de la Grădinița Nr. 17 Focșani;

Copii U 6: Diaconu Ștefan Matei, de la Grădinița Nr 15 Focșani, Motoc Eric-Mihai, de la Grădinița Nr. 18 Focșani și Galu Matei, de la Grădinița Nr. 17 Focșani;

Copii U 7: Săpunaru Emilian de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani, Rîpanu Edward-Andrei, de la Grădinița „Armonia“  Focșani și Manolescu Filip-Mario, de la Șc. Gimnazială „Anghel Saligny“ Focșani;

Juniori U12: Popa Dan de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani, Bocu David, de la Șc. Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focșani și Săpunaru Dimitrie, de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani;

Juniori U 13: Nechita Rareș–Gabriel de la Șc. Gimnazială „Ștefan cel Mare“ Focșani, Pricope Mihai-Rafael, de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani și Burdușa Tudor, de la Colegiul Național „Unirea“ Focșani.

Toți participanții au primit câte două diplome, una specific sportivilor și una personalizată conform evenimentului omagiat.

Ca și în anul 2019, festivitatea de premiere de la Turneul nelegitimaților a avut loc la Mausoleul eroilor români din Primul Război Mondial de la Focșani, unde copiilor li s-a vorbit despre semnificația Zilei Eroilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.