Social

ITM-ul a consiliat peste 20 de firme în privinţa securităţii în muncă

Sorin Tudose
8 dec 2013 1064 vizualizări
Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul unui an întreg, iar inspectorii au găsit pe teren şi exemple de bune practici

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a desfăşurat pe parcursul acestui an o acţiune intitulată “Proiect Pilot privind îmbunătăţirea stării de securitate în muncă a lucrătorilor din întreprinderi mici şi mijlocii”. Peste 20 de societăţi comerciale din judeţ au fost selectate în vederea participării la această acţiune. Au participat 11 societăţi comerciale din categoria intrprinderi mici şi 11 societăţi comerciale din categoria intreprinderi mijlocii, acestea fiind informate, îndrumate, monitorizate şi controlate în vederea eliminării deficienţelor identificate de inspectorii de muncă şi îmbunătăţirii stării de securitate şi sănătate în muncă, după cum se arată într-un comunicat de presă primit din partea instituţiei. Inspectorii de muncă au promovat rezultatele iniţiale ale proiectului precum şi cateva rezultate intermediare obţinute, dandu-le ca exemple de bune practici privind îmbunătăţirea stării de securitate în muncă a categoriile de firme amintite mai sus. “Evaluarea finală a acestor întreprinderi a stabilit că obiectivele proiectului au fost atinse şi aceste întreprinderi se pot constitui în exemple de bune practici pentru celelalte întreprinderi/unităţi, urmand a fi promovate de către inspectorii de muncă în cadrul întalnirilor trimestriale cu angajatorii, cu reprezentanţii acestora, cu lucrătorii desemnaţi şi cu partenerii sociali”, informează cei de la ITM Vrancea. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.