Politică

Consilierii liberali și Bârsan au boicotat ședința extraordinară de Consiliu Local Focșani

Alexandra TĂTARU
10 nov 2017 1608 vizualizări

Consilierii municipali liberali și consilierul Costel Bârsan au absentat de la ședința extraordinară convocată pentru vineri, 10 noiembrie. Secretarul municipiului Focșani, Eduard Corhană, a apreciat că ședința se poate desfășura și cu cei 12 consilieri locali prezenți în sală. După sfertul de oră academic acordat, ședința a început și doar trei proiecte din cele 15 propuse pe ordinea de zi nu au fost aprobate. În timp ce unii consilieri locali votau proiecte, cei care au boicotat ședința au dat explicații pe scările Primăriei Focșani, considerând că primarul face abuz de convocări de ședințe extraordinare.

 

 

Președintele de ședință, Mihai Nedelcu,  a considerat încă din primele minute după ora 14.00 că se poate începe și fără liberali,  dar primarul  Cristi  Misăilă a intervenit și a apreciat că se mai poate aștepta câteva minute, poate absenții  sunt în întârziere motivată.  ”Având în vedere că noi suntem un partid civilizat și e doar 14.06, propun să le acordăm sfertul academic colegilor consilieri locali pentru a nu se interpreta că suntem de rea credință și avem rea voință ”, a sugerat primarul Misăilă președintelui de ședință. După sfertul academic acordat consilierilor absenți, ședința a început cu cei 9 consilieri din partea PSD , unul ALDE, independentul Emanuel Gongu și consiliera care a schimbat macazul, Anca irina Maria Panaite.  Pe ordinea de zi, care a cuprins inițial 14 proiecte de hotărâri, primarul Misăilă a mai adăugat proiectul privind ”aprobarea Devizului general  și a categoriilor de cheltuieli după încheierea contractelor de achiziție publică pentru obiectul de investiție ”Refacere infrastructură Strada Unirea Principatelor”.

Primarul Misăilă nu este Dumnezeu, posturile sunt ocupate

Consilierii absenți de la ședința  extraordinară convocată au ținut o conferință de presă pe scările Primăriei Focșani și au explicat că primarul Misăilă exagerează cu aceste convocări pentru rezolvarea unor probleme care nu sunt deloc urgente. Liberalii au spus că dacă erau urgente ar fi convocat o  ședință ”de îndată”, nu una extraordinară. La acelea vor participa fără alte discuții. Consilierii liberali  mai consideră că proiectele propuse pentru ședința de vineri puteau fi amânate pentru ședința ordinară. ”Astăzi am hotărât împreună cu consilierul Bârsan să nu participăm la ședința extraordinară. Considerăm că ședința extraordinară se convoacă atunci când problemele care trebuie rezolvate sunt foarte, foarte urgente. Domnul Primar vrea să demonstreze că muncește. Ceea ce nu e deloc așa. Propune proiecte în care se menționează cheltuirea a unor sume foarte mari, de trei sau patru ori mai mari cum au fost propuse inițial. Bine că și-au mărit dânșii salariile că nici bani nu mai sunt la bugetul local. Domnul Primar ar trebui să facă economie și să nu mai cheltuiască banii contribuabililor. Suntem de acord că trebuie să se repare niște străzi, dar aceste proiecte pot fi votate și în ședințele ordinare. În ce privește ENET, de vreo 20 de ani Primăria tot investește în acest ENET cu management dezastruos și facturile tot cresc”, a precizat consilierul liberal Neculai Tănase. Și consilierul Bârsan a precizat că este foarte nemulțumit de aceste ședințe extraordinare care nu au nimic urgent în realitate, precizând că primarul vrea să se considere un fel de Dumnezeu. ”Domnul Primar se distrează prin prezența noastră. Posturile de Dumnezeu sunt ocupate. Unul este în cer și altul pe pământ. Cel de pe pământ este ocupat de domnul Merchea (directorul ENET S.A., supranumit Dumnezeu – n.a.). Am promis că nu mă mai prezint la nicio ședință extraordinară care nu are niciun caracter extraordinar”, a precizat și consilierul Costel Bârsan.

 

Primarul Misăilă a spus că cei absenți fug de responsabilitate

 

Absența celor 9 consilieri locali nu i-a împiedicat pe cei prezenți să voteze 12 proiecte din cele 15 propuse, doar trei având nevoie de majoritatea voturilor aleșilor. Primul proiect propus pe ordinea de zi a fost respins și viza stabilirea criteriilor în baza cărora se repartizează locuințe sociale, precum și actele necesare pentru depunerea dosarului de locuință socială, proiect propus de liberali. Cum nu au fost prezenți, proiectul nu a fost votat tocmai de inițiatori. Un alt proiect respins de pe ordinea de zi a fost și aprobarea punerii la dispoziție a terenului pentru  proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterea eficienței energetice - Etapa a II-a a terenului pentru efectuarea noilor investiții aferente acestuia”. Respins, de asemenea, a fost și proiectul inițiat de viceprimarul Marius Iorga privind ”aprobarea clasificării unității locative situată în bdul. Unirii nr. 24, bl. B1, ap. 41 ce aparține domeniului privat al municipiului Focșani în locuință de serviciu. “Încă o dată ne-au demonstrat acești consilieri din PNL că nu și-au înțeles rolul pe care îl au și pentru ce au fost votați de focșăneni. Am convocat astăzi o ședință extraordinară pentru a discuta niște proiecte de o maximă importanță și o maximă urgență. Pot spune, din punctul nostru de vedere, că sunt proiecte care ar fi adus beneficii tuturor focșănenilor dar probabil că dându-și seama de acest efect pozitiv consilierii liberali nu au mai avut nicio șansă și decât să vină să facă circ în fața camerelor de luat vedere au preferat să fugă de tot în fața responsabilității cu care au fost învestiți de cetățenii municipiului Focșani”, a spus Misăilă în conferința de presă organizată imediat după ședința Consiliului Local. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adrian Teodorescu, acum 2382 zile, 3 ore, 12 minute, 35 secunde
Circ ! Pentru ce dracu mai veniti la sedinte daca sunteti tot timpul Gica Contra !
Deci partidul inaintea Cetateanului !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.