Politică

PNTCD Vrancea nu s-a hotarit cui ii acorda sustinere

Radu Tomescu
28 sep 2009 1186 vizualizări
Radu Sarbu a fost sustinut la congres si de Petrica Porojnicu din Nistoresti, singurul consilier local din judet al partidului

O delegatie a PNTCD Vrancea, din care a facut parte presedintele PNTCD Focsani, Lilian Ilie, insotit de reprezentanti ai organizatiilor din mai multe localitati, a luat parte la Congresul Extraordinar al PNTCD, desfasurat simbata in Capitala, unde Radu Sarbu a primit sustinerea factiunii sale pentru a readuce partidul la vremurile de glorie. Radu Sarbu a fost creditat cu 435 de voturi "pentru", in timp ce sase delegati au votat impotriva, iar sase s-au abtinut. "A fost un congres organizat de cei care sint intr-adevar taranisti, la care au participat 460 de delegati din tara. Pentru a nu se mai pune problema unor contestatii din partea aripii Milut, s-au incheiat notificari in prezenta unor notari care sa certifice ca prezenta delegatilor a fost statutara. Justitia va decide pe mai departe rezolvarea acestei situatii, daca va da dreptate unei factiuni sau alteia vizavi de cele doua congrese: cel din 12 septembrie al lui Milut sau cel din 26 septembrie, care l-a legitimat pe presedintele Radu Sarbu", ne-a declarat Lilian Ilie, liderul PNTCD Focsani. Acesta spune ca organizatia Vrancea a decis in comitetul judetean din august sustinerea acestui congres si a desemnat delegatii care au fost simbata la Bucuresti, in ciuda faptului ca si Marian Petre Milut, celalalt presedinte, a avut sustinatori din Vrancea la congresul sau. Radu Sarbu a fost sustinut la congres si de Petrica Porojnicu din Nistoresti, singurul consilier local din judet al partidului. "Lipsa reprezentatilor PDL si PNL, intrucit Ludovic Orban isi anuntase participarea cu un mesaj din partea lui Crin Antonescu, plecat din tara, l-a determinat pe presedintele Radu Sarbu sa ceara congresului aminarea luarii unei decizii privind sustinerea unui anumit candidat pentru prezidentiale", a mai spus Lilian Ilie. Alexandru Kala Popescu, membru supleant BNC, a fost ales responsabil pentru zona Muntenia Est din care face parte si organizatia vrinceana. Kala Popescu a fost secretar de stat in guvernarea CDR. Tot in cadrul Congresului a avut loc si lansarea volumului "Prin ungherele iadului comunist", scrisa de Ion Diaconescu si Cicerone Ionitoiu. Delegatii din Vrancea au primit cartea cadou, impreuna cu autograful seniorului Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 8 ore, 10 minute, 17 secunde
PNTCD este un partid VIU.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.