Educație

Pianistul focșănean Matei Lăbunț va studia, începând de la toamnă, la Colegiul Naţional ”George Enescu”

Alexandra TĂTARU
11 iun 2017 4138 vizualizări

Acesta și-a luat rămas bun de la colegii și profesorii de la Scoala Gimnazială ”Anghel Saligny” unde a studiat ultimii ani, dar și de la profesoara sa de pian, Doina Collavini u Concertul vocal instrumental ”Accente sonore” a fost dedicat tuturor copiilor talentați ai școlii și s-a desfășurat sâmbătă la Teatrul Municipal Focșani.

Înainte de recitalul lui Matei Lăbunț, directorul Şcolii Gimnaziale ”Anghel Saligny”, Florentina Olteanu, a ținut un discurs emoționant despre toți performerii școlii și și-a luat rămas bun de la micul pianist care din anul următor școlar va studia la Colegiul Național ”George Enescu” din București. Matei Lăbunț este pianistul care a reușit în mai puțin de trei ani să depășească orice așteptare în domeniu și de aceea părinții și profesorii trebuie să-l încurajeze să meargă mai departe.

 

 

 

Matei Lăbunț este încurajat să meargă mai departe

Descoperit de prof. Doina Collavini, cunoscută profesoară de pian care are numeroși elevi pianiști talentați și premianți, și elev al Școlii Gimnaziale ”Anghel Saligny”, Matei Lăbunț a făcut cinste școlii în care a învățat cu numeroasele performanțe obţinute în ultimii trei ani. Doar după mai puțin de doi ani de studiu la pian, Matei Lăbunț a reușit să obțină în anul 2016, premiul I la Concursul de interpretare ”Noelia Prisecaru” din Focșani. De atunci, Matei a obținut premiu după premiu, iar recunoașterea internațională nu a întârziat să apară. A reușit performanța să acompanieze Corul școlii ”Ding Dong” pentru primadată la un Festival din Grecia în anul 2016, iar talentul său l-a împins până acolo încât a reușit să transpună la pian vestita ”Baladă a lui Ciprian Porumbescu”, fără să o pună pe note. Profesoara sa de pian, Doina Collavini, a spus la evenimentul organizat pentru micii artiști ai Școlii ”Anghel Saligny”, ”Accente Sonore” că de fiecare dată când aude această improvizație magnifică a lui Matei tot de atâtea ori descoperă ceva nou și, de aceea, îl sfătuiește pe Matei să nu o pună încă pe note, pentru că este sigură că va fi, în varianta finală, o capodoperă. Premiile obținute în anul 2017 dovedesc că Matei Lăbunț este un mic geniu. Premiul I și Trofeul Concursului ”Musica Mundi”, în aprilie, unde a câștigat o pianină și titlul de ”Artist Perzina”, Premiul I Absolut la Concursul Internațional ”Giuseppe Raciti”, în luna mai 2017  și, recent,  MARELE PREMIU ”Noelia Prisecaru”, ediția a IX-a.

Directorul Școlii ”Anghel Saligny”susține elevii merituoși

Florentina Olteanu, directorul Școlii Gimnaziale ”Anghel Saligny” din Focșani, a ținut un discurs emoționant despre elevii merituoși ai școlii, încurajând profesorii, părinții și cei care nu cred în viitor, că valorile trebuie încurajate și prețuite pentru a construi o societate așa cum ne dorim. A adus un ”laudatio” lui Matei Lăbunț, felicitându-l pentru ceea ce a reușit să facă și mulțumind și tuturor celor care s-au implicat în educația lui. ”Trebuie să ne schimbăm modul de a privi un elev. Este bine să te duci la concursurile de română, matematică sau alte discipline pentru că în același timp încurajezi știința. Să nu uităm însă că toate concursurile sunt valoroase, nu doar la un domeniu anume. Felicit profesorii care l-au îndrumat pe Matei, dar mai ales pe părinții care l-au susținut, părinți speciali și devotați. Matei nu va mai fi elev la școala noastră, ci elev la București. Matei trebuie aplaudat. Recunosc că în cariera mea de profesor am avut mulți copii buni și foarte buni. Matei m-a făcut să văd că încă mai există o lumină în mine. Avem valori în școală și de aceea trebuie să ne arătăm valorile fără a fi o competiție. Toți sunt premianți. Trebuie să ne încurajăm copiii așa cum sunt. Să știm să câștigăm cu modestie și să pierdem cu demnitate. Mult succes, Matei, și să ne inviți și pe noi pe marile scene ale lumii”, a transmis Florentina Olteanu, director al Școlii Gimnaziale ”Anghel Saligny” din Focșani. (A.T.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.