Educație

Lucrările premianţilor de la “+-Poezie”, pline de greşeli gramaticale şi de ortografie

Sorin Tudose
24 mai 2013 4755 vizualizări
"Veţi rămane datori cuvantului “excelenţă””, le-a transmis academicianul Solomon Marcus tinerilor premiaţi de la Focşani u concursul a fost dominat de elevii din Bucureşti u Vrancea a obţinut menţiune de la Ministerul Educaţiei prin unirista Andra Elena Mircea

Concursul Naţional Interdisciplinar “A-Poezie” a fost dominat de elevii bucureşteni, care au caştigat ambele secţiuni. Cel mai mare punctaj la clasa a V-a şi premiul I a fost obţinut de Ana Alexandra Stratan de la Şcoala 79, cu un punctaj de 131,5 puncte. Premiul al II-lea a fost obţinut de Adina Grecu de la Şcoala Gimnazială 156 Bucureşti – 130,5 puncte, iar premiul al III-lea i-a revenit mureşencei Tereza Oprea – 130 puncte. La clasa a VI-a cel mai mare punctaj, 136 puncte, a fost obţinut de Sorina Mocanu de la Şcoala 190 Bucureşti, care a caştigat premiul I, urmată de concitadina ei Miruna Micu de la Şcoala “Sf. Andrei” – 135 puncte. Premiul al III-lea a fost obţinut la egalitate de tulceanca Maria Alexandra Barbu şi de bucureşteanca Mara Ioana Ivan care au acumulat cate 133 puncte. Atat aceştia, cat şi caştigătorii menţiunilor, precum şi cei ai secţiunii de minorităţi au primit diplome semnate de ministrul Educaţiei şi diferite sume de bani cu care să-şi cumpere cărţi. Inspectoratul Şcolar Vrancea a acordat următorilor zece clasaţi la fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a punctajelor, menţiune specială. Judeţul Vrancea a caştigat una dintre menţiunile acordate de MEN, prin unirista Andra Elena Mircea, care a avut al şaptelea punctaj la clasa a VI-a – 130,5 puncte. Elevul Şcolii “Anghel Saligny”, Tudor Octavian Selea, reprezentantul Vrancei la clasa a V-a, a obţinut 92 puncte.

Cinci lucrări, apreciate de academicianul Marcus

Fotografie de grup cu participanţii la concurs

Lucrările participanţilor la Concursul opţional “Solomon Marcus” au fost apreciate de academicianul al cărui nume îl poartă concursul, cinci dintre acestea fiind premiate. “Sunt şi alte lucrări care conţin pasaje frumoase, dar acestea s-au detaşat”, a spus academicianul Solomon Marcus, care a citit cateva pasaje din fiecare dintre lucrările care i-au atras atenţia. Autorii acestora sunt vranceanca Andra Elena Mircea, ploieşteanca Alberta Gabriela Milicu, Raluca Delia Bozdog din Alba-Iulia, arădeanca Alexandra Natalia Tudorescu şi tulceanca Maria Alexandra Barbu. Acestea au primit diplomă de excelenţă din partea academicianului care însă a ţinut să precizeze că niciuna dintre lucrări nu a fost de nota maximă.

Unirista Andra Mircea, caştigătoarea unei menţiuni MEN

Mai mult decat atat, academicianul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că toate lucrările conţin greşeli gramaticale şi de ortografie, semn că elevii şi profesorii de limba romană mai au de lucru la acest capitol. ”Nu trebuie să ne lăsăm amăgiţi de forma exterioară”, a spus academicianul, făcand referire la diplomele acordate.

Academicianul Solomon Marcus, asaltat de elevi pentru autografe

“Nicio lucrare nu e de nota 10. Toate lucrările conţin greşeli gramaticale şi de ortografie, iar unele fraze sunt incoerente. Veţi rămane datori cuvantului “excelenţă””, le-a transmis academicianul tinerilor premiaţi cu diploma de excelenţă. Academicianul şi-a exprimat dorinţa de a coresponda cu participanţii la acest concurs, trasmiţandu-le acestora adresa sa electronică unde le aşteaptă întrebările. Inspectorul general din cadrul MEN, Mina Maria Rusu, a anunţat încă o dată ieri, de data aceasta în cadrul festiv, că intenţionează să permanentizeze Concursul Naţional Interdisciplinar “A-Poezie” la Focşani. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
secu, acum 4011 zile, 22 ore, 20 minute, 34 secunde
Diplomele de excelenta au fost inminate cumva de "Excelenta Sa" celmaimare vice, e nelipsit de la toate evenimentele, chiar daca nu are nici o legatura cu acestea? Tupeu de mocan.
petru dima, acum 4012 zile, 12 ore, 30 minute, 44 secunde
,,Toate lucrările conţin greşeli gramaticale şi de ortografie, iar unele fraze sunt incoerente. Veţi rămane datori cuvantului “excelenţă””,, . Asa spus-a dl Marcus, nu ca-s ,,mici citeste integral
dana, acum 4012 zile, 20 ore, 54 minute, 11 secunde
la greseli de ortografie intr-un concurs ce implica limba romana... nu trebuiau acordate premii! daca nu exista lucrari bune, nu se acorda premii! insa asa-i la Romanica.... se premiaza si citeste integral
ML, acum 4013 zile, 50 minute, 37 secunde
Academicianul Solomn Marcus a spus ca mai sunt mici scapari gramaticale nicidecum ca lucrarile sunt "pline" de astfel de greseli.
tristorianu, acum 4013 zile, 2 ore, 39 minute, 14 secunde
Daca premianții au ramas datori cuvantului EXCELENTA...de ce oare au primit diploma de excelență !?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.