Educație

InfoEducaţie: Au venit banii de liceu pentru 2.437 de elevi vrînceni

Gabriela Draghici
28 oct 2011 2035 vizualizări
Ministerul Educaţiei a publicat lista beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” pentru anul şcolar 2011-2012.

Stabilirea beneficiarilor s-a făcut în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie. În judeţul Vrancea, 2.437 de liceeni vor beneficia de aceşti bani. Elevii au îndeplinit condiţia unui venit brut lunar pe membru de familie de maximum 150 lei. Liceenii beneficiari ai ajutorului vor primi 180 lei/lună pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bac de diplomă, respectiv în perioada practicii de producţie. Fondurile sînt alocate de MECTS şi vor fi distribuite beneficiarilor de unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Autorităţile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar. (G. D.)

Cuziştii organizează „Carnavalul toamnei”


Elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani au pus la cale un adevărat spectacol pentru duminică, începînd cu orele 14.00, la restaurantul LIDO. Amfitrionii „Carnavalului toamnei” vor fi elevii clasei a VIII-a. Într-o atmosferă de distracţie, petrecere cu măşti şi costume originale, cei mai curajoşi dintre gimnazişti vor participa la probe de talent, costume, dans şi karaoke. În asentiment cu sărbătoarea Halloween-ului a fost pusă la cale şi proba „Dovleacul fermecat”. (G. D.)


A apărut noul număr al revistei „Menora”


Mini-revista comunităţii evreilor din Focşani, “Menora”, apariţie lunară, şi-a lansat cel de-al IX-lea număr, pe luna septembrie. Colectivul redacţional format din Mircea Rond, Harieta Rond şi Tudor Bogdan Negoiţă a adunat 17 pagini pline de sfaturi, reţete şi lucruri interesante. De la ştiri din judeţ şi de pe tot mapamondul la pagini pline de istorie despre evoluţia culturii idiş sau loja “Instrucţiunea” în perioada interbelică, la rubrici practice cu sfaturi pentru casă şi reţete culinare. Revista se poate găsi la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, gratuit. Pe adresa de mail rondmircea@yahoo.com se pot trimite sugestii, articole, fotografii şi alte documente. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.