Educație

SAM Homocea mai are un director adjunct

Camelia Stănilă
19 sep 2008 1807 vizualizări
In aceasta toamna, doar trei mandate de directori expira u alti 43 de directori sint numiti prin detasare, astfel ca vor trebui sa se prezinte la concurs pentru a-si mentine functia

Scoala de Arte si Meserii (SAM) Homocea a mai capatat recent un post de director adjunct, necesar la numarul mare de clase pe care unitatea le are. La Homocea functioneaza16 clase de invatamint primar, 12 de gimnaziu si doua de SAM, alaturi de 6 grupe de gradinita. Astfel, directorul Vasile Hozit il va avea ca ajutor, in coordonarea activitatilor, si pe profesorul Sebastian Pislaru. Acesta a primit deja o decizie de numire din partea Inspectoratului Scolar. Institutia mai are de acoperit doua functii de director, una fiind la SAM Nereju, caci aprobarea cererii de demisie a directorului Stelian Ivascu nu a venit inca de la Ministerul Educatiei. De asemenea, adjunctul Grupului Scolar Marasesti, profesoara Carmen Bostan, a fost eliberata din functie ca urmare a promovarii unui examen pentru un post in cadrul Ministerului. Schimbari la conducerea unitatilor de invatamint se vor mai face in aceasta toamna, odata cu concursul pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti, organizat cel mai probabil la sfirsitul lunii octombrie- inceputul lunii noiembrie. Doar trei mandate expira in aceasta perioada, a directorul Tiberiu Dima de la Scoala "Ion Basgan", a adjunctei Cornelia Balan de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si a directorului Victor Berbece de la Scoala Nereju Mic. Ultimii doi nu se vor mai putea inscrie la concurs, pentru ca mai au doi ani pina la pensie. Alti 43 de dascali sint numiti insa prin detasare, astfel ca sint asteptati sa se stabilizeze pe functie, prin examenul organizat de ISJ.


Doar patru calificative de "bine"


Patru directori de scoli au fost taxati la calificativ de Inspectoratul Scolar, ca urmare a evaluarii activitatii din anul trecut. Din 139 de calificative acordate, 135 au fost de "foarte bine", desi au existat si destui directori la limita inferioara, de 86 puncte. Potrivit inspectorului de management Emil Radu, s-a tinut cont la punctaj de incercarile de obtinere a autorizatiei sanitare de functionare. "Unii directori au mai exagerat cu autoevaluarea, insa altii au fost prea modesti si in Consiliul de Administratie al ISJ li s-a mai ridicat punctajul. Diferente mari de punctaje nu au fost", a mentionat inspectorul Emil Radu. Daca nici un director nu a atins maximul de 100 de puncte, au fost destule cazuri de 95-96 de puncte, chiar in mediul rural. Managerii de la Colegiile Unirea si Economic, Scoala "Stefan cel Mare", insa si la Homocea sau Sihlea au obtinut punctaje mari, la evaluare. Desi nu a dorit sa mentioneze care sint directorii care au obtinut doar calificativul "bine", in conditiile in care si inca se mai pot depune contestatii la Ministerul Educatiei, pe lista este foarte probabil si fostul director de la Grupul Scolar Dumitresti, Durel Galoiu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.