Educație

Ateliere cultural-educative pentru stimularea creativităţii la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”

Cristina DASCĂLU
21 apr 2016 2211 vizualizări

Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani organizează un proiect educaţional inedit în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, intitulat “Ateliere cu Idei”. Ateliere de pictură, de desen, design industrial, club de film documentar, atelier de artă murală şi de arte vizuale – design, atelier desen proiectiv  şi arhitectură, sculptură, pictură sunt activităţile desfăşurate în perioada 18 - 22 aprilie de către inimoșii profesori ai liceului. Potrivit profesoarei Laura Dumitru, consilierul edicuativ al școlii, proiectul “îşi propune să confrunte idei, metode, tehnici şi modalităţi deosebite de lucru în echipă sau individual în cadrul unor activităţi extraşcolare atractive şi diversificate. De asemenea, îşi propune o mai bună relaţionare a elevilor între ei, cât şi cu cadrele didactice”, susţine profesoara coordonatoare Laura Elena Dumitru. Scopul acestor activităţi este de a promova valorile cultural-educative, stimularea creativităţii, cunoaşterea, conştientizarea şi promovarea rolului şcolii în viaţa elevilor, creşterea calităţii educaţiei oferite acestora prin intermediul unor activităţi extraşcolare şi extracurriculare, după cum se arată într-un material de prezentare trimis redacţiei noastre. În aceste zile, copii de la mai multe școli gimnaziale din județ au venit la atelierele Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu”, în perspectiva admiterii. De altfel, după cum spune profesoara Laura Dumitru, familiile sunt încurajate să vadă ce activități se fac în liceu, astfel încât să ia o decizie informată în vară. Cei care au de gând să studieze artele, chiar și numai ca hobby, sunt invitați să se alăture paginii “Ateliere cu Idei” deschisă pe Facebook de către inițiatorii proiectului. (I. D.)

 

Tot în cadrul acestui proiect, elevii de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” au vernisat la începutul săptămânii o expoziție de icoane la Ateneul Popular, sub coordonarea profesorului Mihai Lăduncă. 


Iată câteva imagini de la “Ateliere cu Idei” 

 

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.