Economic

Platforma din Obor de expunere a maşinilor, betonată integral

Sorin Tudose
6 nov 2013 1385 vizualizări
Seful pieţelor din Focşani spune că vrea un comerţ civilizat, fără praf

Fane Popa, şeful Administraţiei Pieţelor SA Focşani, pare hotărat să modernizeze toate Pieţele din municipiu. Investiţia cea mai mare şi cea mai vizibilă a fost încheiată de curand şi deja este apreciată de toţi cei care au drum pe la Obor. Este vorba de betonarea întregii suprafeţe în care mirecurea şi duminica maşinile sunt expuse spre vanzare la talcioc. După ce s-au făcut mai multe alei din pavele pentru ca oamenii să nu se mai murdărească pe pantofi, iată că inclusiv spaţiul destinat autoturismelor a fost betonat. “Am betonat vreo 8.000 de metri din care vreo 7.000 în ultimele două luni de zile. Urmează să trasăm toată suprafaţa şi să numerotăm spaţiile în care vor fi parcate maşinile. Investiţia a fost făcută din fondurile noastre proprii. Am zis că focşănenii, vrancenii şi toţi cei care mai vin în Obor să aibă parte de un comerţ civilizat, să nu se mai facă numai praf cand vin şi se uită la maşini. Oamenii sunt foarte mulţumiţi de faptul că am betonat acest spaţiu de expunere”, ne-a spus directorul Fane Popa. Administratorul Pieţelor mai are de gand să mai facă nişte îmbunătăţiri şi la Piaţa Moldovei, mai exact vrea să acopere sectorul de legume/fructe. “Pentru anul viitor mi-am propus să facem cateva lucrări la Piaţa Moldovei, dar şi la tarabele de la Obor. Vreau să schimbăm acoperişul tarabelor unde se vand haine şi vechituri pentru că este foarte vechi, uzat. Trebuie înlocuit”, ne-a mai spus Fane Popa. De altfel, sectorul cu vechituri-haine de la Obor a fost “căptuşit” cu pereţi de plastic meniţi să protejeze vanzătorii, dar şi clienţii de vant şi de temperaturi scăzute. Comparativ cu alte targuri duminicale în care comerţul de vechituri şi tot felul de produse second hand se face direct pe jos, pe pămant, targul de la Focşani este tot mai civilizat. La nivelul municipiului, în afară de Piaţa Moldovei, mai există alte două pieţe agro-alimentare, în cartierele Sud şi Bahne, însă acesea nu sunt folosite la capacitate maximă. Taxa de închiriere a meseler din zona acoperită a Oborului este de 3 lei pe zi. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.