Opinii

Declaraţii tâmpite date de Piţurcă, Ponta, Rădulescu, Administraţia Prezidenţială, Oprişan

Rareş Chinescu
17 nov 2013 2800 vizualizări
1. “Pe Maxim l-am păstrat pentru meciul retur, vreau să-l bag în centru, pentru că în bandă ar fi fost greu să joace contra Greciei“. Declaraţie Victor Piţurcă

Băi, ce le-am făcut grecoteilor!! Cum i-am păcălit noi, cum i-a adus nea Piţi exact unde a vrut el! Cu viclenia lui obişnuită i-a lăsat pe fraieri să câştige cu fix 3 la 1, grecii nerealizând nicio clipă ce scor periculos este ăsta, în ce capcană perfectă au intrat.
Piţurcă le-a băgat mortu’ în casă, pe româneşte spus, sau le-a băgat calu’ troian în cetate, pe greceşte spus. Exact ca-n legendă, grecii o să creadă c-au învins, îşi vor băga calul în bătătură şi se vor pune pe petreceri. Şi când vor fi ei mai moleşiti şi cu vigilenţa scăzută nea Piţi va ataca decisiv cu un Maxim proaspăt, asul din mâneca maestrului, un jucător păstrat inteligent pentru retur. Probabil aceeaşi logică imbatabilă a folosit-o şi la alegerea portarului: ce-i mai bun, pentru runda finală!
Avem de-a face cu o tactică modernă, pe vremuri antrenorii băgau vedetele, jucătorii în formă, de la începutul campionatului şi până la sfârşit. Jucători precum Maradona, Platini, Zidane, Hagi erau aruncaţi în luptă haotic, în toate meciurile, în loc să fie păstraţi pentru actele decisive, finale, ale campaniilor de calificare sau la campionatele mondiale. Acum nu mai este aşa, se merge foarte mult pe factorul surpriză, pe ambuscade.
P.S. Aud sunet de clopote. Pentru cine bat: pentru nea Mitică sau pentru nea Piţi ?!


2. “De asemenea, colegii din Comisia Juridică au propus şi au discutat despre o comisie de anchetă privind modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare pentru achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. Este vorba de cazul Călăraşi”
Declaraţie Victor Ponta
Ca la fotbal, domnul Ponta face presing la Băsescu, alergându-l pe Papici pe tot terenul, marcându-l om la om. Pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, nu-l văd bine, a vorbit neîntrebat şi l-a apărat nejustificat pe procuror, contrar intereselor de partid. Nu se face să spui că Papici n-are treabă cu problema discutată atunci când şeful tău zice că are. Punctul de vedere de sus în jos s-a transmis de data asta defectuos.
Dacă e cineva de alergat în această chestiune, “o persoană cu funcţie oficială” cum zice premierul, acela ar fi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu care face pe samsarul de terenuri pentru Preşedinte.
3. “M-am dus să văd terenul, nu mi-a venit să cred. I-am spus domnului preşedinte că i-l recomand.(…) Vă garantez că tranzacţia este perfect legală.”
Declaraţie Adrian Rădulescu
Păi ce treabă are dumnealui să vadă terenul, să garanteze că tranzacţia este perfect legală?! Are el în fişa postului asemenea atribuţii?! Şi ce mă enervează cel mai mult este naturaleţea cu care o spune şi indiferenţa cu care este privită această chestiune de către opinia publică, ca şi cum ar fi un lucru perfect normal.


4.”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, confirmă că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu. În cursul acesteia, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chiţoiu să nu-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, domnul Radu-Graţian Gheţea, înainte de terminarea mandatului legal. Motivele pe care domnul preşedinte Traian Băsescu le-a invocat sunt următoarele: (1) – mandatul domnului Radu-Graţian Gheţea la conducerea CEC Bank expiră în anul 2014, iar întreruperea acestuia fără o motivaţie temeinică este de natură a crea neîncredere în instituţia bancară; (2) – domnul Radu-Graţian Gheţea deţine, în prezent, şi funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor, funcţie rezervată numai directorilor de bănci. După înlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chiţoiu că schimbarea din funcţie, nejustificată şi tot pe criterii politice, a domnului Radu-Graţian Gheţea este de natură să creeze neîncredere în sistemul bancar românesc.
Declaraţie Preşedenţie
Hai pe bune!! Acest telefon dat lui Chiţoiu mă face să mă întreb dacă nu i s-au terminat bateriile lui Băsescu, de vreme ce face asemenea greşeli. Cum nu cred să-şi închipuie că ministrul de finanţe împreună cu naşul său, Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, doi oameni care controlează sectorul financiar – bancar din România ar putea fi influenţaţi de vreun telefon în miez de noapte, gestul făcut de Băsescu a fost şi gratuit şi stupid. Am înţeles cu toţii că vrea să întoarcă un favor, dar intervenţia asta mai degrabă l-a expus decât l-a ajutat pe Gheţea. Putea să iasă cu o declaraţie publică, măcar ar fi încercat să ne prostească cu staif.


5. “Nu suntem împotriva justiţiei, trebuie spus foarte clar, dar suntem pentru o justiţie corectă, care să fie aceeaşi pentru toţi (…) Guvernele României, din 2000 încoace, au făcut legi neconstituţionale care convin mai marilor ţării şi în care se spune că un cetăţean dacă este simplu primeşte doi ani de închisoare, dar dacă el este demnitar al acestui stat primeşte 15 ani de închisoare. şi cu toate aceste aberaţii ne confruntăm.”
Declaraţie Marian Oprişan
Deci, dacă avem de-a face cu un cetăţean simplu îi dăm 2 ani; dacă avem de-a face cu unul complex îl căptuşim cu 15. C-aşa-i viaţa: nedreaptă. Înţeleg perfect punctul de vedere al domnului Oprişan, pentru că, nu-i aşa, vine o perioadă în viaţa unui om când trebuie să facă puşcărie, nu scapă nimeni de asta. De impozite, moarte şi puşcărie nu scapă nimeni. Aa, dacă puşcăria ar fi fost facultativă, n-aş fi înţeles îngrijorarea domnului demnitar, dar cum ea este obligatorie, că cu o puşcărie suntem toţi datori, ei da, avem de-a face cu o lege nedreaptă. Ne confruntăm într-adevăr cu o aberaţie.
Susţin punctul de vedere al domnului Oprişan şi propun să ia şi cetăţeanul simplu şi cel complex tot 15 ani.


Rareş Chinescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
?!, acum 3823 zile, 18 minute, 40 secunde
Subtila si amuzanta paralela intre lumea sportului si lumea politicii. Ilogicul dispare daca intelegi ca deciziile nu se iau pentru cine stie ce strategii fotbalistice sau, respectiv, performante citeste integral
Maxim Gorki, acum 3823 zile, 21 ore, 47 minute, 3 secunde
Maine dau doua goluri si nu primesc niciunul! Cam asta e! Sa vedeti cum ascuteţi voi creioanele sa scrieti la superlativ despre Piti Miti Seriosul...
, acum 3824 zile, 1 ora, 38 minute, 42 secunde
Asa este fotbalul, asa este politica. Inteligenta si amuzanta paralela ! Concluzia ar fi: in aceste conditii nu va mirati de rezultate. Toate deciziile se iau functie de interesele jucatorilor, mai citeste integral
Rareş Chinescu, acum 3824 zile, 8 ore, 53 minute, 37 secunde
UPDATE “Preşedintele CEC, Radu Gheţea, va fi schimbat din funcţie”, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV, menţionând că îl susţine total citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.