Opinii

«Periuţa» prefectului apolitic Vieru

Corneliu Condurache
20 mai 2012 2040 vizualizări
Scurta declaraţie publică rostită vineri de noul prefect de Vrancea, la instalarea în funcţie, a fost una curioasă din cel puţin două direcţii de analiză. “Sunt convins că voi avea sprijinul şi că voi avea o colaborare foarte bună cu Consiliul Judeţean, ceea ce nu cred că a mai existat de multă vreme între cele două instituţii abilitate de a conduce şi administra acest judeţ, Prefectura şi Consiliul Judeţean.

  Am remarcat un zid între cele două instituţii, din punctul meu de vedere destul de neplăcut. Acest zid va dispărea şi vom face un pod de legătură între cele două instituţii pentru rezolvarea, soluţionarea tuturor problemelor judeţului Vrancea“, a afirmat Octavian Vieru în alocuţiunea rostită cu prilejul «ungerii» sale în funcţia de prefect al judeţului, într-o adevărată declaraţie de vasalitate faţă de Marian Oprişan. Asta, în ciuda avertismentului ministrului delegat Victor Paul Dobre venit să-l înscăuneze .“Atrag atenţia prefectului şi subprefectului că comanda este la Guvern şi la Ministerul de Interne. Prefectul şi subprefectul nu mai sunt politici”. Dar şi a strădaniilor PNL Vrancea care, prin numirea unui prefect susţinut de partid, a dorit să risipească acuzaţiile publice, destul de frecvente şi deranjante, de dominaţie totală din partea PSD, în cadrul USL în judeţ. Se pune întrebarea: de ce a preferat Octavian Vieru să înceapă cu o astfel de declaraţie exercitarea funcţiei de prefect? O primă variantă, destul de puţin probabilă, ar fi aceea că a intenţionat, printr-o asemenea strategie, să-i «adoarmă» vigilenţa lui Oprişan. Alta mult mai realistă este că Vieru vrea să rămană în fruntea Prefecturii nu doar cateva luni, pană-n alegerile parlamentare din toamna acestui an, cum se preconizează. Şi atunci, o «periuţă» administrată «cu talent» şi «abnegaţie», i-ar putea fi utilă în atingerea scopului, consideră, poate, prefectul apolitic Octavian Vieru.

 

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zambetul amar, acum 4382 zile, 1 ora, 29 minute, 52 secunde
Un analist foarte fin si foarte inteligent este dl.Corneliu Condurache.Totusi acest domn sufera imens datorita starii jalnice in care se afla Romania.Ceea ce vreau eu sa inteleaga Corneliu Condurache citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.