Opinii

Oprişan le-a confiscat liberalilor bucuria numirii prefectului

Corneliu Condurache
16 mai 2012 2116 vizualizări
Ieri s-a încheiat misterul numirii prefectului de Vrancea, după ultima schimbare a guvernării din Romania. Întrebarea era una de tipul: ”vor reuşi liberalii să-şi pună omul lor”, cum se vehicula că prevede protocolul USL, sau “se va repeta păţania din cazul anunţării intenţiei lui Nini Săpunaru de a candida la Primăria Focşani?

“ Pînă la urmă liberalii şi-au pus omul lor, pe fostul pană ieri director al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Octavian Vieru, atingandu-şi obiectivul de imagine fixat. Numai că „reuşita” cu numirea prefectului - la care-a ţinut neapărat PNL Vrancea pentru a nu apărea în ochii opiniei publice aliatul de mana a doua  al PSD în judeţ - a fost cu grijă „eclipsată” , tot ieri, de către Marian Oprişan. Acesta a convocat  aşa, „întamplător”, o conferinţă de presă . Cu scopul principal, nu foarte greu de sesizat, de a lăsa impresia că fără OK-ul său, Octavian Vieru n-ar fi ajuns niciodată prefect. Planul confiscării numirii lui Vieru de către Oprişan de la liberali, a fost de altfel gandit din vreme şi început să fie pus în aplicare cu cateva zile în urmă. Atunci, să ne amintim, tot într-o conferinţă de presă ţinută la Focşani - în condiţiile în care, nu-i un secret că Oprişan a putut fi văzut destul de rar în utima periodă de timp în Vrancea – şeful PSD-ului autohton a enunţat criteriile de numire  a reprezentantului guvernului în judeţul nostru. «Trebuie să respecte condiţiile legale, respectiv să fie funcţionar public clasa I, să aibă o vechime de cel puţin cinci ani şi să fi lucrat într-o instituţie publică». Ieri, în conferinţa de presă, baronul n-a omis să amintească - tot „întamplător”- că au fost respectate întocmai criteriile anunţate de el acum cateva zile în conferinţa de presă amintită. După întîmplarea de ieri, în primul rînd liberalii vranceni ar trebui, probabil, să-şi lămurească o dilemă. Dacă o au, desigur, sau consideră că ar fi oportun să o aibă. De ce a ţinut Marian Oprişan, atat de prompt, să le confişte bucuria numirii prefectului de Vrancea?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.