Opinii

Sorin Hornea,”jucător” în “meciul” gigacaloriei

Corneliu Condurache
24 oct 2011 1791 vizualizări
Prima ieşire publică a prefectului Sorin Hornea, prin care acesta a dorit să arate că ar vrea să fie altceva decît a fost predecesorul său, Ion Oprea, s-a produs duminică.

Şi a constat în anunţarea neacordării avizului de legalitate hotărîrii majorităţii PSD^PNL din Consiliul Local Focşani privind scumpirea preţului gigacaloriei produse şi distribuite de Enet în municipiul reşedinţă de judeţ. Ca să avem o imagine cît de pe dos se petrec lucrurile în politica vrînceană, merită menţionat în ce situaţie, ne aflăm chiar în cazul disputei despre care-i vorba. Iată cum Uniunea Social Liberală, de orientare centru-stînga, susţine şi votează fără rezerve scumpirea consistentă a preţului căldurii; în timp ce prefectul, susţinut şi adus în funcţie de un partid declarat de centru dreapta - PDL - le transmite că-i ilegal, din punctul său de vedere, ceea ce fac. Şi-i readuce, cel puţin pentru moment, la un preţ scăzut la jumătate al gigacaloriei produsă şi distribuită de Enet în Focşani. Apropo: ce-i mînă oare-n luptă pe fiecare? Prin stabilirea unuia dintre cele mai mari preţuri din ţară pentru căldura Enet, PSD^PNL, deşi nu recunosc, urmăresc să încaseze o parte cît mai consistentă din ajutorul pentru încălzire oferit  abonaţilor sistemului centralizat din partea guvernului. Acesta fiind procent din preţul gigacaloriei, cu cît valoarea respectivă este mai mare, cu atît suma ce urmează a fi primită de Enet, ca şi cotă de ajutor venit de la guvern, va fi mai consistentă. Că astfel vor plăti mai mult şi focşănenii buni platnici pînă acum, nu pare a-i preocupa prea tare pe adepţii strategiei cu pricina. Pentru că i-au prins descoperiţi, cred ei, cu o astfel de abordare, PDL-iştii  şi-au propus să-i “taxeze” măcar mediatic, deoarece în justiţie drumu-i suficient de anevoios. De o asemenea realitate fiind dealtfel convins şi Hornea, din moment ce a adus vorba duminică despre Consiliul  Superior al Magistraturii. Pînă una-alta însă, dacă pînă la rezolvarea diferendului în justiţie Enet va coborî preţul căldurii la jumătate faţă de 400 lei/gigacalorie cît îl are-n socotelile planificate acum, societatea condusă de Valter Popescu, cu acţionar unic CL Focşani, va avea o uriaşă problemă pe lîngă cele pe care le are deja. Deocamdată “meciul gigacaloriei” e abia la început; prefectul Sorin Hornea s-a anunţat  jucător în el, dar avînd în vedere implicaţiile sale, finalul nu-i simplu de prevăzut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.