Evenimente speciale

Foto | Proiectul catehetic „Dragostea vindecă” în desfășurare în Parohia Vânători, în parteneriat cu Școala Gimnazială din comună

Ziarul de Vrancea
15 apr 2024 1274 vizualizări

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop CIPRIAN, se desfășoară Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, în perioada ianuarie - mai 2024. Acest concurs este dedicat „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, în Patriarhia Română.În Parohia Vânători, din satul Vânători, județul Vrancea, protoieria Focșani II, sub îndrumarea părintelui protoiereu Frunză Oscar și în parteneriat cu Școala Gimnazială Vânători, preotul paroh Dima Marius Daniel, a desfășurat mai multe activități de implicare a tinerilor în viața comunității, cu precădere în ajutorarea celor bolnavi și neputincioși, cât și a bătrânilor.În cadrul proiectului numit „DRAGOSTEA VINDECĂ”, în fiecare duminică, după slujba unde participă și tinerii implicați în acest proiect, toate darurile aduse de credincioși la Sfânta Liturghie se dau copiilor în pachete pe care aceștia le duc la casele bolnavilor și bătrânilor. Această activitate i-a făcut și pe credincioșii care aduc „prinoase” sau „jertfă” la Biserică să se bucure că pot fi de folos celor aflați în suferință.

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop CIPRIAN, se desfășoară Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, în perioada ianuarie - mai 2024. Acest concurs este dedicat „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, în Patriarhia Română.

Prin specificul său, proiectul catehetic își propune ca, prin intermediul unui ciclu de minimum trei cateheze originale subscrise temei concursului și inspirate din Programul-cadru, grupurile catehetice participante să valorifice și să pună în practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la boală, suferință și comuniunea omului cu Dumnezeu și cu aproapele său, să promoveze relația/legătura de iubire, cunoaștere, apropiere și de slujire dintre semeni, cu precădere relația tinerilor în raport cu cei în suferință, promovând dialogul, colaborarea și fapta bună izvorâtă din iubire și credință. Totodată, concursul are scopul de a contribui la intensificarea activității catehetice parohiale și a lucrului cu copiii și tinerii, astfel încât să crească numărul parohiilor care desfășoară activitate catehetică.

În Parohia Vânători, din satul Vânători, județul Vrancea, protoieria Focșani II, sub îndrumarea părintelui protoiereu Frunză Oscar și în parteneriat cu Școala Gimnazială Vânători, preotul paroh Dima Marius Daniel, a desfășurat mai multe activități de implicare a tinerilor în viața comunității, cu precădere în ajutorarea celor bolnavi și neputincioși, cât și a bătrânilor.

În cadrul proiectului numit „DRAGOSTEA VINDECĂ”, în fiecare duminică, după slujba unde participă și tinerii implicați în acest proiect, toate darurile aduse de credincioși la Sfânta Liturghie se dau copiilor în pachete pe care aceștia le duc la casele bolnavilor și bătrânilor. Această activitate i-a făcut și pe credincioșii care aduc „prinoase” sau „jertfă” la Biserică să se bucure că pot fi de folos celor aflați în suferință.

De asemenea, părintele profesor Dima Marius Daniel, în colaborare cu profesorul de Educație Plastică, Traian Mengher și doamnele profesoare pentru învățământul primar de la școlile din Vânători și Mircești, au coordonat activități în cadrul cărora elevii au încondeiat și au pictat ouă din lemn. În cadrul unei expoziții care va avea loc la Biserica parohială, un juriu format din cadre didactice va stabili cele mai reușite ouă pictate. Elevii care vor face cele mai frumoase lucrări vor fi premiați cu o excursie, sponsorizată de S.C. NICOALICOR SRL din Vânători, administrator domnul Țîrdea Cornel.

Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor, cadre didactice de la Școala Gimnazială Vânători și structura Mircești, domnului director, prof Andrei Cosmin Seceleanu, dar și credincioșilor care au înțeles că „Dragostea vindecă”.

Informații și fotografii transmise de Pr. prof. Dima Marius Daniel

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.