Brand voice

Prim-ministrul Ciolacu și ministrul apărării naționale Tîlvăr la „Ziua Distinșilor Vizitatori” din cadrul exercițiului „Sea Shield 24”

Ziarul de Vrancea
12 apr 2024 928 vizualizări

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat joi, 11 aprilie, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval, la bordul fregatei „Regina Maria” aflată în misiune în Marea Neagră, pentru a participa la Ziua Distinșilor Vizitatori din cadrul exercițiului multinațional „Sea Shield 24”, exercițiu organizat de Forțele Navale Române.

 

 

 

Înalții oficiali au fost întâmpinați la bordul fregatei de șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, și de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait. La activitate, au fost prezenți șefii statelor majore ale categoriilor de forțe ale Armatei României, precum și reprezentanți ai conducerii unor structuri centrale și comandamente ale MApN.

După informarea cu privire la scopul şi secvențele principale ale Sea Shield 24 - cel mai complex eveniment organizat şi condus de Forțele Navale Române în anul de instrucție 2024, delegația oficială a asistat la o secvență complexă de antrenament în format interinstituțional privind asigurarea securității la nivelul unor elemente de infrastructură critică instalată de România în Marea Neagră. Scenariul fictiv al acestei secvențe de exercițiu a presupus executarea unei acțiuni contra-teroriste la platforma de producție de gaze naturale Ana, prin cooperarea mai multor structuri din sistemul național de apărare, ordine publică şi securitate națională.

Pe timpul prezenței la bordul Fregatei „Regina Maria”, șeful executivului a fost informat cu privire la stadiul şi perspectivele principalelor programe de înzestrare derulate sau planificate de categoriile de forțe ale Armatei României, precum și cu alte subiecte de interes.

Asigurând conducerea MApN de întregul sprijin al Guvernului României pentru derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de apărare și de continuare a modernizării, în ritm accelerat, a Armatei României, prim-ministrul Marcel Ciolacu a apreciat modul profesionist în care a fost organizată secvența complexă de instruire pe mare din cadrul Exercițiului „Sea Shield 24”, precum și gradul de integrare a acțiunilor diferitelor structuri din Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Forțele Navale Române desfășoară, în perioada 8-21 aprilie, exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care, alături de țara noastră, iau parte și alte 12 state aliate și partenere, precum și celelalte categorii de forțe din Armata României și structuri din Sistemul național de apărare, ordine publică şi securitate națională. În total, pe parcursul exercițiului, peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării.

Exercițiul multinațional Sea Shield, aflat la cea de-a noua ediție, este oraganizat anual și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și  internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante.

 

Biroul presă

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.