Advertorial

3 motive pentru care aveți nevoie de o imprimantă acasă

Ziarul de Vrancea
24 mar 2021 2257 vizualizări

Fie că sunteți profesionist, om de afaceri sau student, este puțin probabil să nu fi auzit despre birouri și case fără hârtie. Ideea din spatele biroului fără hârtie este susținută de mai multe variabile. Aceste avariază de la factori cum ar fi mediul înconjurător, până la finanțe.

Folosirea a mai puțină hârtie și dispozitive de imprimare înseamnă că se utilizează mai puțină energie și resurse, lucru care susține mediul. Mai mult, utilizarea redusă a consumabilelor și a energiei contribuie, de asemenea, la economisirea unei cantități mari de bani. Conceptul fără hârtie are mulți susținători, dar este încă departe de realitate în majoritatea caselor și a birourilor.

V-ați întrebat vreodată de ce un astfel de concept prietenos cu mediul și buzunarul nu este foarte răspândit? Majoritatea birourilor și caselor folosesc în continuare imprimante multifuncționale și hârtie ca parte a rutinelor lor zilnice. Motivul este pur și simplu că toți au încă nevoie de o imprimantă. Aceleași motive vi se aplică și dumneavoastră. Iată principalele motive pentru care încă aveți nevoie de o imprimantă.

Motivulnr. 1: Este mai ușor să editați și să modificați documentele tipărite

Indiferent de argumentul pe care l-ați prezentat, faptul că editarea și corecția sunt mult mai ușoare pe un document tipărit decât pe un document digital este incontestabil. Aceasta nu este doar o opinie, ci ceva adevărat pentru marea majoritate a oamenilor.

Oamenii găsesc pur și simplu acțiuni precum eliminarea textului, revizuirea secțiunilor, evidențierea pasajelor și sublinierea unor secțiuni importante mult mai ușor de realizat pe o bucată de hârtie decât peun computer. În timp ce aceleași facilități pot fi găsite în diferite programe software de procesare a documentelor, cum ar fi Microsoft Word, hârtia nu îi leagă pe oameni într-un singur loc, așa cum o face un ecran.

Există un alt element în utilizarea hârtiei tipărite, care demonstrează că mai avem nevoie de o imprimantă. Acesta este faptul că încă preferăm să citim documente lungi în formă tipărită, spre deosebire de forma digitală. Nu este doar mai convenabil să citiți documente mai lungi, cum ar fi rapoartele anuale, în formă tipărită, ci șimai bine din perspectiva sănătății.

Motivul nr. 2: Hârtia va fi întotdeauna mai ieftină decât serverele și computerele

Instrumentele de imprimare precum hârtia, cerneala și imprimantele vor fi întotdeauna mai ieftine decât instrumentele digitale, cum ar fi serverele, hard disk-urile externe și computerele. De fapt, există un singur scenariu în care instrumentele de imprimare se dovedesc a fi mai  scumpe decât instrumentele digitale - atunci când sunt utilizate pentru o perioadă extinsă de timp fără a exista suficient volum. În termeni simpli, asta înseamnă că nu imprimați volume mari de hârtie și nu ați folosit instrumente de imprimare pe o perioadă lungă de timp.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că imprimantele trebuie să imprime în mod regulat pentru a fi rentabile. Dacă nu tipăriți în mod regulat, ceea ce se va întâmpla este că cerneala și tonerul din cartușe se vor usca sau se vor coagula. Acest lucru va duce la pierderi care vă vor crește costurile.

Pe de altă parte, dacă tipăriți în mod regulat și în volume medii sau mari, instrumentele de imprimare sunt mult mai rentabile decât instrumentele digitale. De exemplu, costul de cumpărare sau găzduire a propriului server se va dovedi întotdeauna mai mare decât cumpărarea și utilizarea propriei imprimante.

Disparitatea dintre costurile inițiale și cele operaționale este deosebit de dificilă pentru indivizi și organizații mici. Deoarece persoanele fizice și organizațiile mici nu au economii de scară pe care să se bazeze cu privire la instrumentele digitale, cum ar fi serverele, instrumentele de imprimare sunt o opțiune mai bună.

Motivul nr. 3: Documentele tipărite sunt mai greu de ignorat

Vizualizați documente digitale, în timp ce nu se poate spune același lucru pentru documentele tipărite. De fapt, deoarece documentele tipărite implică un simț în plus, acestea sunt de două ori mai greu de ignorat decât documentele digitale.

De exemplu, dacă vizualizați un document pe computerul dvs.,ar fi foarte ușor să schimbați tab-ul sau chiar să îl amânați. Mai mult, odată ce ați închis acel document, acesta poate rămâne oriunde s-a salvat și îl puteți trece cu vederea de nenumărate ori.

Nu este cazul unui document tipărit. Dacă țineți în mână un document tipărit, atunci ar fi mult mai dificil să vă fie distrasă atenția. Chiar dacă sunteți distras, odată ce această distragere a trecut, veți avea în continuare același document în mâini.

Motivul pentru toate acestea este pur și simplu faptul că documentele tipărite implică nu numai simțul vederii, ci șisimțul tactil. Acesta face documentele tipărite mai greu de ignorat decât documentele digitale. A avea o imprimantă la birou sau acasă vă va îmbunătăți productivitatea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.