Politică

Secară cere demisia ministrului de Justiţie pentru “Becali show”

Iulia Crețu
11 sep 2013 955 vizualizări
Deputatul democrat de Adjud critică intenţia ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, de a dota penitenciarele cu sisteme de bruiaj a semnalului la mobil, considerand că investiţia este scumpă şi o compară cu nişte „veste anti-glonţ pentru deţinuţi ştiind că aceştia nu pot introduce după gratii pistoale”

Deputatul PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, susţine că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ar fi tabloidizat închisorile din Romania. Acesta îi cere premierului Victor Ponta să-l demită pe Cazanciuc, luandu-l peste picior pe ministru, despre care spune că ar trebui să organizeze “festivitatea de decernare a Premiului Oscar pentru scurt metraje în puşcărie”, după apariţia filmuleţelor cu puşcăriaşul Gigi Becali. „În timp ce Corpul de Control al Ministrul Justiţiei se afla la Penitenciarul Jilava pentru a determina cum a fost posibil ca, în presa din ţara noastră, să apară poze şi filme cu deţinutul Gigi Becali, noi produse foto şi video cu finanţatorul echipei Steaua erau lansate la televizor. Toată naţia se întreaba cum o fi să ai palat pe Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti şi să dormi la puşcărie. Iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a venit cu răspunsul. Gigi Becali stă relaxat, în pantaloni scurţi, socializează cu deţinuţii, iar omul de afaceri Marius Locic îi face masaj. Gigi Becali apare în fotografii la bustul gol, iar în film e cu cămaşa desfăcută, stând pe spate pe o bancă. Gigi Becali a fost filmat în timp ce se ruga în curtea închisorii. Dacă nu ar ştii că are de ispăşit după gratii o pedeapsă, Gigi Becali ar putea să îşi închipuie că se găseşte pe platourile de filmare de la Buftea. Tabloidizarea puşcăriilor din România introduce noi riscuri în sistem”, susţine Secară. Deputatul critică intenţia ministrului Cazanciuc de a investi în sisteme de bruiaj a semnalului, precizand că o găseşte scumpă şi inutilă. „A cumpăra aparate de bruiaj pentru telefoanele mobile care sunt interzise în penitenciare este ca şi cum ai cumpăra veste anti-glonţ pentru deţinuţi ştiind că aceştia nu pot introduce după gratii pistoale.
Trăim, din păcate, într-o ţară în care Ministrul Justiţiei este regizor al Programului Naţional de Reality Show în Puşcărie pentru mărunţiş de la buget ce poate fi comisionat la achiziţia aparatelor de bruiaj. Şi trăim vremuri în care prim-ministrul României, fără bani la buget, dar bolnav să teleguverneze, aşteaptă să fie invitat la «The Gigi Becali Show, în direct de la Jilava»”, completeaza deputatul. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vorbe goale, acum 3886 zile, 23 ore, 51 minute, 21 secunde
Reiau unele comentarii foarte pertinente ale cititorului "db": Scopul Deputatilor este sa legifereze ! Inainte deputatii cand deschideau gura se refereau la lucruri cu adevarat importante. citeste integral
danb, acum 3887 zile, 3 ore, 6 minute, 49 secunde
Asta e ca si cum ar trebui sa-l dam afara pe Secara din Parlament pentru ca Victoras PDL-istu imbarligator trage tzepe cu telefoane furate si stricate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.