Politică

Comisia Schengen: „Romania trebuie să-şi recaştige reputaţia”

Iulia Crețu
24 iul 2013 896 vizualizări
Comisia Schengen de la Camera Deputaţilor şi Senat, din care face parte şi deputatul PNL de Mărăşeşti Laurenţiu Ţigăeru Roşca, s-a întalnit la începutul acestei săptămani, cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Justiţiei.

Oficialii au făcut o evaluare politico-diplomatică a stadiului dosarului în plan extern şi s-a discutat despre cum ar putea fi utilizată poziţia exprimată de premierul francez Ayrault privind aderarea Romaniei la Schengen în trepte, începand cu frontierele aeriene. De asemenea, s-a realizat o evaluare tehnică a pregătirii pentru aderarea la Spaţiul Schengen din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne şi s-a analizat modul în care perspectiva financiară 2014-2020 reflectă interesul vital al României de securizare a frontierelor sale către spaţiile non-Schengen. S-a efectuat şi o analiză a ultimelor evoluţii a temelor care influenţează dezbaterea privind Schengen: raportul MCV, liberalizarea pieţei muncii de la 1 ianuarie 2014 pentru români şi bulgari. „Principala concluzie a întâlnirii a fost decizia de a pregăti o ofensivă concertată a pilonilor guvernamental, parlamentar şi al societăţii civile în această toamnă pentru obţinerea primelor decizii favorabile din partea partenerilor europeni în următoarele câteva luni. Mai mult, s-a subliniat necesitatea unei acţiuni de amploare pentru recâştigarea reputaţiei şi influenţei României în Europa şi în lume”, transmite deputatul PNL de Vrancea. Comisia Schengen este condusă de Mircea Geoană, fost ministru de externe PSD. (Iulia CREŢU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.