Politică

Pe baronul Nicuşor Constantinescu nu-l interesează Marian Oprişan

Iulia Crețu
17 iul 2013 2579 vizualizări
Seful Consiliului Judeţean Constanţa ameninţă Guvernul Ponta cu referendum dacă judeţele Tulcea şi Constanţa nu vor fi lipite, singure, în Regiunea Dobrogea.“Nu ne interesează pe noi Galaţi, Brăila şi alte judeţe (n.r. printre care şi Vrancea)”, a spus Nicuşor Constantinescu

Nu se mai suportă şi pentru asta, foarte probabil, li se vor creiona regiuni de dezvoltare diferite. Este vorba despre cei doi baroni “grei” ai PSD, Marian Oprişan de la Vrancea şi Nicuşor Constantinescu de la Constanţa. După ce Oprişan “i-a suflat” preşedinţia peste Uniunea Consiliilor Judeţene din Romania, Constantinescu nu mai vrea să aibă de-a face cu o Regiune de Sud Est în care judeţele păstorite de cei doi, Vrancea şi Constanţa, să se aibă ca… surorile. Într-o declaraţie făcută ieri, Nicuşor Constantinescu a precizat că are “certitudinea” că regiunea Dobrogea, din judeţele Tulcea şi Constanţa, se va înfiinţa. Asta chiar dacă nu a primit asigurări din partea nimănui. Baronul de la Portul Tomis a punctat clar că pe dobrogeni nu-i interesează de dunărenii de la Galaţi sau Brăila, cu atat mai puţin de moldovenii de sud de la Vrancea. Deci, pe Nicuşor Constantinescu nu-l interesează judeţul mult mai sărac al lui Marian Oprişan. Dar, conştient că atacă mandria locuitorilor din celelate judeţe, care “toacă” bani prin cluburile lui Radu Mazăre de pe litoral, baronul bronzat a dres-o. “Dobrogea înseamnă judeţele Constanţa şi Tulcea. Nu ne interesează pe noi Galaţi, Brăila şi alte judeţe (n.r. printre care şi Vrancea), cu toate că îi respectăm. Dacă suntem Dobrogea, toate instituţiile vor fi în Dobrogea, judeţele Constanţa şi Tulcea. Nu am asigurări că se va face regiunea Dobrogea din cele două judeţe, am certitudini”, a spus preşedintele CJ Constanţa. Constantinescu forţează mana oficialilor de la Bucureşti şi spune că dacă cele două judeţe cu ieşire la Marea Neagră nu vor fi într-o regiune din care să facă parte numai Tulcea şi Constanţa, o va pune de-un referendum popular care să facă apel la mandria dobrogeană. „Facem referendum şi întrebăm cetăţenii din Dobrogea ce vor ei. Şi, ce vor hotărî ei, aia se va întâmpla. Nu poate nimeni de la Bucureşti, indiferent ce Guvern este, să facă altfel”, a concluzionat baronul PSD. Şi cum ar putea face Victor Ponta altfel decat zice baronul, mai ales după ce i-a luat „jucăria” de la Uniunea Consiliilor Judeţene şi între Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan au izbucnit tensiuni pentru postul de super-baron - guvernator regional. Spargerea Regiunii de Sud Est ar fi un caştig pentru PSD, partidul avand întaietate la impunerea conducătorilor prin faptul că deţine cei mai mulţi preşedinţi de CJ. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.