Politică

Blaga se pregăteşte să se “gudure” pe langă democraţii vranceni

Iulia Crețu
27 feb 2013 1006 vizualizări
Cel mai probabil, acesta va veni duminică la Focşani, în campanie de prezentare a moţiunii

Candidaţii la şefia PDL la nivel naţional se pregătesc de turnee de susţinere prin ţară. Cel mai probabil la finele acestei săptămani sau la debutul săptămanii viitoare va veni la Vrancea Vasile Blaga, după cum a anunţat preşedintele PDL chiar ieri. Blaga a anunţat că astăzi îşi va depune oficial moţiunea cu care va candida pentru un nou mandat în fruntea democrat-liberalilor. Alegerile în PDL au loc pe 23 martie, iar pentru şefie se “bat”, pană în acest moment trei candidaţi, Elena Udrea, Monica Macovei şi Vasile Blaga. Acesta din urmă a completat că de vineri va începe campania de prezentare a moţiunii sub care va candida, prin ţară. Primele organizaţii judeţene care vor fi vizitate de Vasile Blaga sunt cele din Moldova: Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Vrancea. La nivel naţional, Vasile Blaga are suportul liderilor portocalii Teodor Stolojan, Raluca Turcan sau Mircea Toader, fiind de aşteptat ca şi de la Vrancea să plece cu sprijinul lui Costică Neaţă, preşedintele interimar al PDL. Acesta a fost “uns” şef la PDL chiar de Blaga. De altfel, în interiorul PDL deja au început să se facă taberele pentru Blaga şi Udrea, în special, cei mai puţini fiind cu Monica Macovei. Tabăra Blaga a apelat la liste cu semnături de susţinere, în încercarea de a apleca balanţa în favoarea “buldogului”, cum este cunoscut liderul PDL. Costică Neaţă s-a pronunţat clar în favoarea lui Blaga, încă de cand acesta şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PDL. La randul său, deputatul de Adjud, Florin Mihail Secară, a declarat presei că va fi pentru moţiunea Elenei Udrea, explicandu-şi poziţionarea prin “slăbiciunea” lui Vasile Blaga în episodul înlăturării lui Marian Oprişan din fruntea CJ Vrancea din 2006. Pentru Elena Udrea s-a declarat şi fostul premier Emil Boc. De la PDL Focşani sunt voci care anunţă că ar prefera-o pe Monica Macovei, europarlamentar PPE şi fost ministru al Justiţiei în Guvernarea Tăriceanu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.