Politică

Trei braconieri au fost prinşi de paznicii AJVPS la Fitioneşti

Mihai Boicu
1 aug 2016 2093 vizualizări
Trei braconieri au fost surprinşI, în noaptea de 30 spre 31 iulie, de paznicii Asociaţiei Judeţene a Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea, în punctul “Dealul Ciolăneşti”, aflat pe teritoriul comunei Fitioneşti.

“Aceştia (braconierii – n.r.) au executat trei focuri de armă şi s-au deplasat în teren spre o nouă locaţie. Aceştia au fost opriţi din acţiunea de braconaj şi s-a solicitat sprijinul salariaţilor IPJ Vrancea, ocazie cu care au fost identificaţi. Cei trei sunt Puşcă Dumitru, Flurche Costel şi Dănilă Cristi Vasilică”, a declarat Mircea Grosu, purtătorul de cuvant al AJVPS Vrancea. Cei trei au fost audiaţi, urmand să se stabilească implicarea directă a acestora în încălcarea prevederilor Legii vanătorii 407/2006 şi a Legii 295/2004, a armelor şi muniţiilor. Este posibil ca persoanele acuzate de braconaj să fi fost membri ai AJFPS, care şi-au pierdut calitatea de membri din cauza neplăţii taxelor. “Cu acest caz se confirmă încă o dată un aspect generator de braconaj şi anume că persoane care nu mai sunt membri ai unei asociaţii de vanătoare, dar deţin arme de vanătoare, după ce şi-au pierdut calitatea de membru al unei asociaţii de membru de vânătoare devin braconieri pentru că nu mai au posibilitatea să practice legal vanătoarea”, a precizat Mircea Grosu. De mare ajutor pentru identificarea braconerilor sunt camerele de supraveghere din zonele predispuse la acest fenomen. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Marius, acum 2830 zile, 20 ore, 18 minute, 4 secunde
Traim intr-o tara jalnica ! Unii muncesc ,altii fac legi,iar altii fac umbra pamantului scriind articole de doi bani... Cum sa fii pasiv cand animalele salbatice distrug recoltele oamenilor citeste integral
Anonim, acum 2830 zile, 21 ore, 11 minute, 31 secunde
Extraordinară exprimare, dragă "M. Boicu". Eu dacă aş conduce o redacție nu te-aş angaja nici de pomană. Nu pot să cred că oamenii ca tine au dreptul la o opinie, cu atât mai mult citeste integral
Andrei, acum 2833 zile, 2 ore, 25 minute, 58 secunde
verificati pe Mihalceanu Sandel,Dumitru Ionel,Plesea Zanfirel,toti din Candesti. Veti vedea ce jafuri comit in fondul cinegetic vrancean.
Andrei, acum 2833 zile, 2 ore, 29 minute, 33 secunde
Sa luati in vizor si pe Mihalceanu Sandel,Dumitru Ionel,Plesea Zanfirel...toti din Candesti,si veti vedea ce jafuri comit in fondul cinegetic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.