Politică

Ministrul Iulian Matache şi-a vândut VW-ul înainte de scandalul Dieselgate

Iulia Crețu
1 oct 2015 2269 vizualizări
In decembrie 2014, Matache a vândut un VW Passat şi şi-a achiziţionat un Audi, marcă subsidiară a concernului german u ministrul Transporturilor s-a întâlnit ieri cu ministrul Mediului şi cu RAR pentru a discuta despre scandalul VW

Ministrul Transporturilor, focşăneanul Iulian Matache, pare direct interesat să se găsească o soluţie în scandalul Volkswagen la nivel naţional, după ce Registrul Auto Român (RAR) nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile VW care urmau a fi vândute în România. Asta pentru că Matache, înainte de a fi numit ministru şi de a primi maşină şi şofer personal de la stat, conducea chiar maşini fabricate de constructorul german. Potrivit declaraţiei sale de avere, completată pe 30 iulie a.c, Iulian Matache a vândut un VW Passat înainte de izbucnirea scandalului, în decembrie 2014, şi şi-a achiziţionat un Audi, an de fabricaţie 2008. Audi este o subsidiară a grupului VW. Pe VW-ul vechi, Matache a luat 35.790 lei, maşina fiind de fabricaţie 2007. Familia sa îşi permite însă să schimbe maşinile periodic, dacă este să ne uităm la capitolul venituri. La numirea sa ca ministru, Matache a completat că în 2014 a obţinut venituri salariale de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 11.324 lei, de la Ministerul Transporturilor de 45.096 lei, dar şi îndemnizaţii consistente din CA la EON Distribuţie – 36.000 lei şi din CA la Tarom – 24.111 lei. Şi soţia sa, judecătoarea Daniela Matache, preşedinta Tribunalului Vrancea, a obţinut în 2014 salarii de 170.741 lei, la care s-a adăugat suma de 1.062 lei, îndemnizaţia de la Şcoala Naţională de Grefieri.

100.000 de VW-uri vândute în România ar putea fi rechemate în service

În ceea ce priveşte scandalul VW, RAR nu mai eliberează cărţi de identitate şi a spus că este vorba despre 200 de maşini cu motoare EURO 5 noi, aflate pe stocurile dealerilor mărcii. Măsura nu afectează VW cu motoare EURO 6, care sunt acum pe piaţă, explică RAR. Ministrul Iulian Matache de la Transporturi şi Graţiela Gavrilescu de la Mediu s-au întâlnit joi la discuţii pe tema "Dieselgate", la întrunire venind şi conducerea RAR. Peste 100.000 de maşini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în România, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susţin surse din domeniul auto. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.