Politică

Uniunea “baronilor” monitorizează Programul Infrastructura Mare

Iulia Crețu
18 aug 2015 1133 vizualizări
In comitetul de monitorizare nu mai au loc vocile societăţii civile, dar au intrat baronii de CJ-uri

Fără transparenţă, dar cu baroni şi “ochi” de la instituţiile statului în Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene a realizat selecţia membrilor pentru Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, din care nu mai fac parte Institutul pentru Politici Publice (IPP), Asociaţia Pro Infrastructura (API), Facultatea de Transporturi sau Consiliul Investitorilor Străini. Dacă acestea de mai sus au fost respinse la selecţie, în Comitet au fost acceptate diverse asociaţii formate din instituţii publice, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România condusă de baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan, Camera de Comerţ, un ONG axat pe energie geotermală şi alte două specializate pe protecţia mediului. Vocea societăţii civile a fost redusă la tăcere în organismul de supervizare a infrastructurii de transport. Comitetul de Monitorizare are ca sarcină supervizarea implementării programului dedicat infrastructurii de transport, energie şi de mediu. Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020 este cel mai mare dintre programele cu fonduri europene nerambursabile puse la dispoziţia ţării noastre şi are ca scop investiţiile în transport şi mediu. Comitetul de Monitorizare are “rol decizional strategic în procesul de implementare a POIM 2014-2020 care se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare 2014 - 2020, pentru a examina implementarea programului şi progresele înregistrate în cadrul POIM 2014 – 2020”, după cum se arată în legislaţie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.