Politică

Pro-europenii pierd Moldova: Bacinschi nu i-a purtat noroc primarului “frate” din Orhei

Iulia Crețu
15 iun 2015 1165 vizualizări
Pro-ruşii au câştigat din primul tur primăriile din Orhei şi Bălţi, pro-vesticii au speranţe la Dorin Chirtoacă la Chişinău, să câştige turul doi

Moldovenii o cotesc din nou spre Rusia, dacă este să ne uităm la rezultatele din primul tur al alegerilor locale, care au avut loc în acest week-end. Singura speranţă a pro-occidentalilor o reprezintă Dorin Chirtoacă la Chişinău, care are un mic avantaj în faţa socialiştilor. Dacă în Capitala Moldovei mai sunt şanse, următoarele două mari oraşe după Chişinău, Bălţi şi Orhei au fost pierdute. La Orhei, oraş înfrăţit cu Focşaniul, cheia de primar a ajuns la controversatul Ilan Shor, învinuit în dosarul furtului de miliarde de la trei bănci. Shor a candidat din partea Mişcării Social-Politice “Ravnopravie” şi a adunat 61% din voturi, urmat de Vitalie Colun (PLDM - Partidul Liberal Democrat din Moldova) cu 11,90%, acesta din urmă fiind fostul primar al oraşului. Se pare că nu doar românii votează interlopi, şi basarabenii fac la fel. Înainte de alegerile locale din Basarabia, o delegaţie de la Orhei, în frunte cu fostul primar PLDM Vitalie Colun, a fost la Focşani, cu ocazia evenimentelor dedicate Săptămânii Fraternităţii, ocazie cu care Focşaniul a fost gazdă pentru localităţile cu care este înfrăţit. Atunci, primarul Decebal Bacinschi i-a făcut o urare lui Vitalie Colun, care însă nu i-a purtat noroc fostului edil moldovean. În mai, Bacinschi i-a urat lui Colun să câştige alegerile pentru a continua seria de vizite. “Sunteţi un exemplu pentru noi în ceea ce priveşte unitatea de care daţi dovadă, ştiţi să vă primiţi musafirii şi vă urez să câştigaţi alegerile pentru ca noi să venim la Orhei, din nou”, a spus Bacinschi. Fosta administraţie din Orhei îşi arăta atunci apartenenţa la familia europeană, dorind să implementeze proiecte de dezvoltare. “Noi suntem singurul oraş în afara Uniunii Europene. Cel mai important pentru noi, venind la Focşani, a fost că am văzut câţi prieteni aveţi. Prietenii voştri sunt şi prietenii Orheiului. Focşaniul este un oraş deosebit, s-a depus mult efort în proiecte de infrastructură şi comunicare, pentru ca cetăţenii să fie mulţumiţi. Colaborarea între noi are un rol foarte important, noi am preluat de la Focşani planul de dezvoltare urbană, strategia, care a dus ca noi să implementăm o serie de proiecte finanţate de UE. Nu vom refuza să preluăm experienţa voastră în dezvoltarea oraşului nostru”, a spus atunci Vitalie Colun, fostul primar din Orhei. Rămâne de văzut dacă noua administraţie de la Orhei va continua seria proiectelor pe bani comunitari sau dacă soarele va răsări de la Moscova. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.