Politică

Judecătorii îi dau „liber” lui Oprişan pentru alegeri

Ziarul de Vrancea
6 nov 2014 2213 vizualizări
Expertiza financiar-contabilă care trebuia prezentată ieri magistratului de la Judecătoria Cluj Napoca, unde se judecă procesul lui Marian Oprişan în dosarul de corupţie, nu a fost finalizată, în consecinţă, procesul, la care a fost prezent şi şeful Consiliului Judeţean Vrancea, a fost amânat pentru începutul lunii decembrie.

Astfel, Marian Oprişan are răgaz pentru a organiza campania electorală a şefului său pe linie de partid, Viorel Ponta, în Vrancea. Ileana Roxana Pintea, expertul contabil aflat pe lista experţilor agreaţi de către Ministerul Justiţiei, a primit ieri ultimatum din partea judecătorului Lucian Bută de la Cluj, ca până pe data de 4 decembrie, la următorul termen al procesului, să prezinte concluziile, în caz contrar urmând a fi amendată. Expertiza financiar-contabilă va trebui însă depusă până pe 28 noiembrie, cu o săptămână înainte de termenul stabilit de instanţă, pentru ca judecătorul să o poată avea în vedere la pronunţarea sentinţei. În procesul în care Oprişan este învinuit, judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului Turistic Căprioara. DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat Guvernul. Următorul termen al procesului este aşadar, pe 4 decembrie, dată la care, cel mai probabil, dosarul va rămâne în pronunţare. (D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
wallet, acum 3470 zile, 8 ore, 27 minute, 12 secunde
shutzu la puscarie!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.