Politică

Scandal fără sfarşit la PDL: Aurel Coman, mătrăşit pentru Sorin Hornea

Iulia Crețu
8 sep 2014 2993 vizualizări
O şedinţă de BPJ de săptămana trecută a decis dizolvarea Biroului Local Focşani şi schimbarea lui Aurel Coman din funcţia de preşedinte u acestuia i s-a reproşat rezultatul slab de la europarlamentare u Coman îl acuză pe Neaţă că a făcut puci pentru a-l înscăuna pe Sorin Hornea u Hornea nu neagă că l-ar interesa să candideze la Primăria Focşani în 2016

În cadrul unei şedinţe de Birou Permanent Judeţean al PDL Vrancea, derulată săptămana trecută, conducerea a decis dizolvarea Biroului Local Focşani al formaţiunii, după ce mai mulţi membri componenţi şi-ar fi depus demisiile. În urma acestui fapt, Aurel Coman, preşedintele PDL Focşani a rămas fără funcţie, la mijloc fiind vorba şi despre un conflict între acesta şi Costică Neaţă, şeful de la PDL judeţ. După mătrăşire, aşa cum era de aşteptat, războiul a pornit prin declaraţii. Aurel Coman spune că Neaţă l-ar vrea înscăunat la municipiu pe Sorin Hornea, revenit în formaţiune pe filiera Forţa Civică, fostul prefect susţinut de PDL avand ganduri pentru o posibilă candidatură la Primăria Focşani în 2016. Coman spune că Neaţă i-ar fi reproşat implicarea slabă la alegerile europarlamentare, cand la Focşani s-a obţinut un rezultat foarte slab, PDL fiind mult în urma PSD, a candidatului independent Mircea Diaconu, a PMP, dar şi a PNL, în condiţiile în care democraţii erau cam a doua forţă după PSD. Dar, schimbările dese ale liderilor de aici, a lui Nicu Tănase, dar şi a Ralucăi Ioan, s-au văzut la scrutinul pentru Bruxelles. “În cadrul şedinţei s-a ajuns la ideea că organizaţia nu s-a implicat foarte mult. Dar eu am atenţionat că avand serviciu şi un eveniment de organizat, nunta fiicei mele, nu mă voi putea implica foarte mult, dar am avut prim vicepreşedinte şi pe alţii care au fost acolo. Neaţă i-a sunat pe membrii noştri şi le-a spus să-şi dea demisia pentru a forţa demisia mea, avand nevoie de jumătate plus unu dintre membri. A fost un puci şi eu nu mai pot fi alături de el. Să nu uite Neaţă că a caştigat judeţul cu voturile de la municipiu”, a spus Coman, care întradevăr a fost mai mult decat o prezenţă discretă în planul politic.

Forţa Civică aruncă bomba în PDL

Aurel Coman l-a acuzat şi pe fostul prefect Sorin Hornea că i-a vrut funcţia. “Domnul Hornea, cu un scor slab, a venit să-i acceptăm 11 membri FC în birou. Vor paritate unu la unu cu noi? Domnul Neaţă l-a vrut pe el, pentru a-l pune în fruntea PDL Focşani. Într-o discuţie mai veche cu Hornea, acesta a spus că va candida pentru funcţia de primar, invocand că numai aşa putem caştiga, că are notorietate. Nu era momentul mişcării de acest gen în PDL, venind şi alegerile. Regret perioada din timpul lui Trăşculescu cand fiecare îşi ştia treaba”, a mai spus Coman, care l-a acuzat şi pe Ionel Partene că nu s-ar fi ocupat de organizaţiile din judeţ. Coman va rămane secretar general adjunct în BPJ, dar nu se ştie pentru cat timp. De precizat că acesta a fost impus la şefia organizaţiei municipale a PDL chiar de Costică Neaţă, într-o conferinţă de alegeri organizată fără presă, la o pensiune de pe şoseaua de centură a municipiului.

Hornea nu neagă că vrea funcţii

Arătat cu degetul în acest scandal al funcţiilor, Sorin Hornea spune că schimbările sunt chestiuni interne ale PDL şi că nu FC a provocat scandalul în partid. Acesta nu a negat faptul că ar putea prelua conducerea PDL Focşani şi nici că ar putea candida la Primăria Focşani. “Eu am venit la PDL şi sunt prim vicepreşedinte. Acestea sunt chestiuni interne de partid, iar dacă se decide că trebuie să punem energie într-un sens, o voi face. Poate fi o variantă (n.r. numirea sa drept candidat la Primăria Focşani), dar depinde de mai mulţi factori, o poziţie de acest gen trebuie meritată”, ne-a spus şi Sorin Hornea. La randul său, Costică Neaţă spune că Aurel Coman a obţinut un rezultat slab la europarlamentare, care îi explică înlăturarea. “Noi stabilisem că va face un pas înapoi pentru că serviciul nu-i permite să se implice mai mult. Şi rezultatul de la europarlamentare a confirmat imposibilitatea acestei echipe de a lucra. Printre alţii, nici profesorul Grigoraş, vechi membru al nostru, nu s-a mai implicat. Eu n-am sunat pe nimeni să-şi dea demisia. Să nu vorbească Aurel Coman de puci, cand ştie foarte bine cum a procedat în alte ocazii. Domnul Sorin Hornea nu ştiu dacă va reuşi să recapete încrederea membrilor PDL, după problemele pe care le-a avut, inclusiv cu retragerea candidaturii la Consiliul Judeţean, dar totul se va desemna prin vot secret”, ne-a spus şi Costică Neaţă. Se pare că la PDL nu poate fi linişte nici în noua structură politică, alături de PNL, în Alianţa Creştin Liberală, în cadrul căreia vor merge la alegerile prezidenţiale din toamnă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ciobotaru camelia, acum 3521 zile, 16 ore, 50 minute, 27 secunde
Coman ,un excroc de prima mana ,a stors din buzunarele membrilor pana si ultimul leut la fel ca si Nicu Tanase mare conducator de osti in fruntea unui partid de "comuna".
ciobotaru camelia, acum 3521 zile, 17 ore, 3 minute, 12 secunde
Coman si miile de euro,cine crede asa ceva cand el a luat si de la muritorul de rind bani,e un gunoi acest individ,impreuna cu Nicu Tanase care a ajuns un neica nimeni,un presedinte de carton.
un fost pedelist, acum 3522 zile, 6 ore, 31 minute, 17 secunde
Coman a fost un fraier ca a tinut partidul ala cu banide chirie si de curent ca altfel Neata ar fi facut acuma sedinta sa-l excluda in strada. A piedut alegerile din cauza tineretului lui Filimon si citeste integral
danb, acum 3522 zile, 8 ore, 52 minute, 1 secunda
Cum ar veni unirea da cu minus. PDL+FC= -1 . Simpatic
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.