Politică

Cristian Dumitrescu, “bufon” la microfonul de vicepreşedinte al Senatului

Iulia Crețu
3 ian 2014 3007 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea a avut cateva ieşiri pline de umor pe la Parlament

Parlamentarii de Vrancea, indiferent că sunt la Putere sau în Opoziţie, nu s-au remarcat în mod decisiv în anul care a trecut, mulţi trecand discret şi tăcuţi prin cele două Camere legislative. Prin mainile lor au trecut sute de proiecte de lege, atat la Comisii, dar şi în plen. S-au bătut între ei prin replici inspirate, răutăcioase, dar au fost şi protagonişti ai unor scene de umor. De parcă bufonii de la show-urile TV de sambătă seara s-ar fi mutat la Parlament. Presa centrală, mai atentă la ceea ce discută şi votează aleşii neamului, a reţinut replicile vicepreşedintelui Senatului Romaniei. Din întamplare, acesta este nimeni altul decat Cristian Dumitrescu, senator PSD de Vrancea. Privind la pregătirea academică a acestuia, poate n-ar fi trebuit să pice în panta umoristică. “Domnule senator, nu pot să vă felicit pentru ceea ce aţi făcut, dar trebuie să constat că sunteţi persoana care se încadrează cel mai bine. Aţi vorbit 1 minut şi 47 de secunde plin de substanţă. Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante”.”Domnule senator, v-am ascultat cu mare plăcere, sigur că da. Nu fac recomandări, dar aşa, cu mai multă experienţă, când îi chemaţi pe colegii dumneavoastră sus, acolo, ca să vă asculte când vorbiţi la microfon, mai scurtaţi textul, ca din dorinţa dumneavoastră de a vorbi aşa nu s-a înţeles nimic din ce aţi spus. Dar eu, fiind atent, am înţeles”. „Trecem la procedura de vot. Domnule senator Vochiţoiu, astăzi chiar suntem într-o zi deosebită şi aş vrea să vă întreb, pentru că n-aţi fost lămuritor din cauza patosului cu care aţi... Cereţi plenului Senatului retrimiterea la Comisie, că n-aţi spus că... dacă nu se va... vi se va usca mâna. Adică tot felul de... Deci asta aţi solicitat, da?”. Cu aceste replici a fost ţinut minte Dumitrescu în anul parlamentar trecut. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.