Jurnalism cetatenesc

Video!!! Orăşelul Copiilor a fost inaugurat, mai lipseşte zăpada

Sorin Tudose
6 dec 2013 2649 vizualizări
Zeci de părinţi împreună cu copiii lor au venit ieri seară în Piaţa Unirii pentru a asista la deschiderea oficială a Orăşelului Copiilor. Programată iniţial pentru ora 17.00, deschiderea a avut loc pană la urmă cu un ceas mai tarziu

Probabil că Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, încă nu îşi terminase treburile aşa că prichindeii au trebuit să mai dardaie şi să mai danseze niţel pană ce au văzut Bradul luminat ca de sărbătoare. Şi pentru ca timpul să se scurgă mai uşor, pe scena amplasată în faţa Prefecturii au urcat o mulţime de personaje de basm precum Crăiasa Zăpezii, dar şi nelipsitul Moş Crăciun, alături de ajutoarele sale Crăciuniţa, Omul de Zăpadă, Bradul de Crăciun şi Clopoţelul. Aceştia au cantat colinde englezeşti şi au dansat spre bucuria celor mici. În jurul orei 18.00 a sosit şi Oprişan, acesta vorbindu-le puştilor despre politicienii Ponta şi Dragnea care vor să facă autostradă pană la Focşani. “În următorii doi ani şi jumătate Focşaniul va avea autostradă.”, a promis Oprişan de Moş Neculai. Piaţa Unirii a început să se mai anime mai ales că pe langă patinoar au mai apărut şi standurile cu mancare şi colaci. Astăzi este programată o caravană a lui Moş Crăciun în intervalul 13.30-14.30, ulterior avand loc un spectacol interactiv pentru copii, în care este implicată şi “Televiziunea magică a lui Moş Crăciun”. Acelaşi program va avea loc şi duminică, tot în acelaşi interval orar, ocazie cu care copiii sunt invitaţi să arate cat de talentaţi sunt prin concursurile de karaoke, colinde, dans sau poezie.

Cu mic cu mare, focşănenii se bucură de patinuoar

De altfel  pe tot parcursul acestei luni, pană pe 28 decembrie, în Piaţa Unirii va avea loc Targul de Crăciun, intitulat “Vrancea dalbă”, iar în fiecare sambătă Moş Crăciun are cate un invitat special care va canta colinde şi nu numai. Pe lista anunţată de Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani se află Distinto, Narcisa Suciu, Silvia Launeanu, Paula Seling, Mihai Trăistariu, Alegretto şi Ianna. De asemenea, în Piaţa Unirii sunt invitate să cante corurile de copii şi ansamblurile populare din Vrancea, care vor interpreta cantece, obiceiuri şi tradiţii de iarnă. Numai zăpada mai lipseşte pentru a ca cei mici să simtă cu adevărat spiritul sărbătorilor de iarnă. (S. T.)
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
doina, acum 3816 zile, 23 ore, 25 minute, 1 secunda
Felicit prefectul de vrancea ca nu a fost prezent la mascareala din piata unirii si din oras a lui opri si ai lui catelusi credinciosi. Bogatul nu o sa creda niciodata saracul.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.