Educație

„Zeciştii” de la Evaluarea Naţională. Intra sa vezi TOPUL MEDIILOR inainte de contestatii

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 7564 vizualizări
Note maxime la examenul naţional de evaluare au fost obţinute de 12 absolvenţi de clasa a VIII-a, cei mai mulţi de la Şcolala „Ştefan cel Mare” u mai multe VIP-uri locale au trăit emoţiile evaluării u printre aceştia s-au numărat şi mai mulţi inspectori şcolari, ai căror copii au susţinut acest examen, dar şi directoarea de la Cuza u pentru mulţi absolvenţi, matematica s-a dovedit mai dificilă decat romana u cinci candidaţi au predat foile albe, în vreme ce peste 240 de lucrări vor fi recorectate

În ciuda controverselor iscate în jurul subiectelor de la limba romană din acest an, notele obţinute la Evaluarea Naţională de către elevii vranceni sunt bune. 12 elevi au reuşit performanţa obţinerii mediei 10,00. Cinci dintre aceştia provin de la Şcoala „Ştefan cel Mare”-Maria Cristiana Cazacu, Mihaela Găvan, Marilena Grosu, Oana Mădălina Manole, Alin George Serea, doi au terminat Şcoala „Duiliu Zamfirescu” – Andreea Pătrunjel şi Anca Suliman, alţi doi provin de la Şcoala 7 – Diana Dumitrescu şi Claudia Ioana Stafie. Colegiile Unirea şi Cuza au şi ele cate un reprezentant în acest top al performerilor din învăţămantul gimnazial vrancean. Este vorba despre Aurora Scutaru – CNU şi Lidia Istrate – CNC. Doi dintre elevii Şcolii „Ştefan cel Mare” Focşani, Oana Mădălina Manole şi Alin George Serea, şi-au confirmat valoarea, finalizand gimnaziul ca şefi de promoţie.


„Mi-am propus să-mi fac părinţii mandri şi am reuşit”


Oana Mădălina Manole, de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, provine dintr-o familie de profesori, de la care a învăţat ce înseamnă seriozitatea. A participat la numeroase concursuri şi olimpiade şcolare, aproape de fiecare dată obţinand rezultate bune. „Mi-am propus să-mi fac părinţii mandri şi cred că am reuşit. M-am dedicat învăţăturii, am dat tot ce am putut şi rezultatul s-a văzut”, a declarat Oana, aflată aseară la munte, unde îşi sărbătorea succesul împreună cu familia. „Cand am văzut rezultatul nu mi-a venit să cred. După atata muncă cred că îl merita. E o bucurie imensă. După ce a ieşit de la limba romană mi-a spus că a scris „subiectivă” şi că nu ar avea la ce să fie depunctată. La matematică mi-a spus la fel, dar ca părinte tot am avut emoţii”, ne-a declarat mama fetei, Sofia Manole. Mădălina ne-a mărturisit că vrea să urmeze cursurile CNU la mate-info. Acelaşi profil îl va urma şi Alin George Serea, fiul fostului arbitrului FIFA, actualmente tehnician la FC Panciu, Ionică Serea. „Nu mă aşteptam ca la ambele discipline să iau nota 10. La matematică nu am avut emoţii, dar la romană nu eram foarte sigur. Vreau să urmez matematică-informatică pentru că voi avea majoritatea opţiunilor la facultate, deşi acum nu ştiu în ce domeniu mă voi pregăti în viitor. Pregătire în particular nu am făcut, ci doar am lucrat destul de mult la clasă şi am fost îndrumaţi de profesori ambiţioşi”, a declarat Alin Serea după aflarea rezultatelor.


„Recorectarea tezelor i-a dezavantajat pe alţi colegi”


Alături de părinţi, emoţii au avut pană la afişarea rezultatelor şi profesorii elevilor. „Cele două probe susţinute au înmagazinat emoţii şi concentrare pentru ca notele să fie pe măsura capacităţii elevilor. Şi cum s-a muncit serios timp de 8 ani, am văzut la Şcoala „Ştefan cel Mare” liste cu rezultate foarte frumoase şi onorante. Din cei 124 de absolvenţi 5 au obţinut nota maximă la ambele discipline. Acum vor face optiuni pentru licee şi după cum arată rezultatele majoritatea vor fi repartizati acolo unde îşi doresc”, ne-a declarat directorul Şcolii „Ştefan cel Mare”, Maria Ariton. 

Andreea Pătrunjel, ca elevă a Şcolii „Duiliu Zamfirescu”, a participat trei ani consecutiv la olimpiada de matematică obţinand premiul I la nivel de judeţ, calificandu-se astfel la faza naţională. Participarea ei la concursuri este însă numeroasă, iar premiile pe măsură, unul dintre cele mai importante constand în caştigarea dreptului de a participa de două ori într-o tabără în Anglia. „ Subiectele nu mi s-au părut grele, nică măcar la limba romană unde am răspuns din prima „subiectivă”. Consider că recorectarea tezelor i-a dezavantajat pe alţi colegi. Cel mai bine ar fi fost să se acorde 6 puncte tuturor”, ne-a mărturisit Andreea Pătrunjel, o altă „zecistă”. Fata vrea să urmeze liceul la CNU şi apoi intenţionează să studieze în Anglia, apetitul pentru limba engleză fiindu-i deschis de mama sa, profesoară de engleză şi germană la Şcolile „Anghel Saligny” şi „Duiliu Zamfirescu”. Directorul Şcolii „Duiliu Zamfirescu”, Marcela Ghiuţă ne-a declarat că este onorată de elevii buni pe care îi are şcoala. „Ne onorează rezultatele copiilor ca Andreea Pătrunjel şi Anca Suliman şi sper să ne menţinem ştacheta în continuare acolo unde ne-am obişnuit”,  ne-a spus Maricela Ghiuţă.


Ce note au copiii V.I.P.-urilor locale


Printre candidaţii la Evaluarea Naţională din acest an s-au aflat şi copiii unor oameni cunoscuţi la nivel local, avand în vedere funcţiile avute de părinţi. Printre aceştia, fiul consilierului local Liviu Oloeriu, Andrei, care a obţinut media 9,75, fiul directoarei Colegiului Naţional Cuza, Alina Maiereanu -

Fiul directorului de la Colegiul Cuza a trecut prin emoţiile examenului de evaluare

Tudor Cristian, care a obţinut media 9,22. De altfel la CNC au terminat copiii mai multor cadre didactice: Miruna Oprea – 9,82, fiica profesorului de matematică Tiberiu Oprea, Octavian Pătrăşcanu -9,32, fiul profesoarei de religie Melania Pătrăşcanu de la CNC, Mihael Dumbravă-9,82, fiul inspectoarei Lidia Dumbravă, Adrian Dragu – 8,67, fiul inspectorului de religie Ioan Dragu, dar şi fiul unui alt inspector şcolar, Andrei Chipăilă. Prin emoţiile Evaluării Naţionale au mai trecut şi judecătoarea Ana Dinu Murguleţ, pentru fiica sa Irina, care a obţinut media 9,32, dar şi primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, pentru fiica sa Bianca Chitic, care a obţinut media 9,62. Un rezultat foarte bun are şi cantăreaţa ThalidaTrofin – 9,90. De altfel aceasta a cam neglijat în ultima perioadă cariera artistică axandu-se mai mult pe performanţele şcolare.


Nu romana, ci matematica a fost punctul slab

După recorectarea lucrărilor de limba şi literatura romană 1.154 de note au crescut. O statistică a Inspectoratului Şcolar înainte de contestaţii arată că nu subiectele la romana au constituit punctul slab pentru candidaţi, ci matematica. În timp ce la limba romană au fost 546 note mai mici de 5, însemnand un procent de 18,65%, la matematică mai bine de jumătate din teze au fost notate cu mai puţin de 5, mai exact 1.508 însemnand 51,59%. Cumuland ambele probe rezultă un procent de 33,77% medii mai mici de 5. În ceea ce priveşte notele de 10, acestea au fost mai numeroase la matematica-89, în timp ce la limba romană au fost 32. Cumuland disciplinele, pe tranşe de medii, cele mai numeroase -586-sunt sub 5, 471 sunt între 5-5,99;  490 sunt între 6-6,99;  368 între 7-7,99;  312 între 8-8,99;  281 între 9-9,99 şi 12 medii de 10. Sunt şi 61 de medii situate între 1 şi 1,99. Cinci dintre absolvenţii de a VIII-a nu au scris nimic pe foile de examen, lucrarile lor fiind notate cu 1,00. Elevii care au reuşit această „performanţă” negativă provin de la Şcolile Măicăneşti, Nistoreşti, Valea Sării, Nereju şi Sihlea. 136 de candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute la limba şi literatura romană şi 105 de notele de la matematică au solicitat recorectarea tezelor. Reevaluarea acestora se face în centrul de la Şcoala 3, rezultatele finale, de după contestaţii, urmand să fie afişate luni, 2 iulie. (M. VLĂDESCU)

Citiţi în ataşamente :

Rezultatale înainte de contestaţii de la Evaluarea Naţională pentru clasa VIII-a -Judeţul Vrancea-tranşe de medii;

Rezultatele înainte de contestaţii la Evaluarea Naţională-clasa VIII-a -iunie 2012-Judeţul Vrancea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
dragos, acum 4325 zile, 1 ora, 1 minut, 23 secunde
asa am azut si eu
UN ELEV, acum 4325 zile, 1 ora, 22 minute, 41 secunde
DACA S-AR CORECTA LA SCOALA 10 NU A-R MAI FI NOTELE ASTEA ,AU FOST AJUTATI ELEVII MAI SLABI DE O "MARE" PROFESOARA ,DE UNDE SE VAD SI NOTELE OBTINUTE ,IDEM SI LA UNIREA AM AUZIT,in provincie citeste integral
anonymus, acum 4325 zile, 2 ore, 32 minute, 36 secunde
aziv smecherilor minciuna are picioare scurte
mum, acum 4325 zile, 4 ore, 7 minute, 22 secunde
Aia nu putea admira marea de grija altor colegi?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.