Economic

Şefii Finanţelor au depăşit planul la economii: 15.000 de euro pe an

Mihai Boicu
17 iun 2013 2923 vizualizări
La Direcţia de Finanţe nu se depăşeşte programul doar la încasări, ci şi la strans bani.Directorii au economii de miliarde de lei vechi.Seful AFP Focşani, Teodor Pavel a reuşit performanţa de a pune 15.000 de euro deoparte din salarii şi pensiile soţiei Şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea au încasat salarii consistente anul trecut, de peste 5.000 de lei pe lună. Lună de lună, aceştia se laudă cu depăşiri importante ale programului de încasări trasat de Ministerul Finanţelor. u În paralel cu veniturile în creştere, cel puţin oficial, la bugetul general al consolidat, directorii din Finanţe se pot lăuda şi cu mărirea bugetelor familiilor.

Cel mai bun exemplu este Teodor Pavel, şeful Administraţiei Finanţelor Publici, care an de an a pus deoparte ban după ban din salarii, şi a ajuns să aibă economii de cateva miliarde de lei vechi. Acesta s-a dovedit a fi cel mai “finanţist” dintre toţi, deoarece în 2012 a deschis două conturi în care a depus cate10.000 de euro. Cum 20.000 de euro se apropie periculos de mult de suma totală a veniturilor familiei sale, probabil că aceste economii se datorează şi mutării unor sume de bani dintr-un cont în altul. Dacă anul trecut, Teodor Pavel avea 201.815 lei în conturi mai vechi, acum figurează cu 179.200 lei stranşi în perioada 2009 – 2013. Luand în calcul şi această scădere, şeful AFP Focşani a economisit anul trecut circa 15.000 de euro. Teodor Pavel a avut anul trecut un salariu de 63.091 lei, la care se adaugă pensiile încasate de soţia sa, dobanzi, precum şi alte venituri, veniturile totale ajungand la 102.315 lei. Familia Pavel deţine o casă de locuit şi un apartament, ambele în Focşani, plus o casă de vacanţă la Lepşa. La acestea se mai adaugă două autoturisme.

Ciorici şi-a cumpărat Peugeot

Şefii lui Teodor Pavel stau ceva mai prost la capitolul economii, cum se întamplă şi în cazul directorului executiv Eugen Ciorici. Singura extravaganţă a acestuia a fost cumpărarea unui autoturism Peugeot, aceasta fiind probabil explicaţia pentru care nu a mai pus nimic la păstrare. Acesta a încasat în 2012 salarii în valoare de 69.611 lei. Soţia şefului DGFP, Mărioara Ciorici, a avut la randul său venituri de aproape 50.000 de lei de la cele 11 firme cu care a lucrat, dar şi din indemnizaţiile de consilier judeţean şi membru în Consiliul de Administraţie al CUP SA Focşani. Adjunctul Finanţelor, Constantin Grigorică, a reînceput să economisească, după ce din declaraţia precedentă i se evaporaseră nu mai puţin de 60.000 de euro, fără o destinaţie clară. În două conturi deschise în 2008 şi 2010, acesta are 97.245 lei, iar într-un cont din 2012 suma de 15.695 lei. Constantin Grigorică a adunat din salarii suma de 64.969 lei, în timp ce soţia a încasat 16.800 lei ca administrator la Evisuper 2000 SRL. Adjunctul Finanţelor deţine toate acţiunile la această firmă, plus 50% din acţiunile la Spălătoria – Curăţătoria Lebăda. În februarie 2012, Grigorică a vandut pentru 3.000 de euro un autoturism Toyota fabricat în 2002. Pe langă venituri, adjunctul de la Finanţe are de rambursat şi un credit de 60.200 lei, scandent în 2016. (Mihai BOICU)

Declaraţiile de avere, actualizate pană pe 15 iunie

Directorii de la Vamă, Ion Ghionea şi Garda Financiară, Adrian Buzdrug, nu au încă publicate declaraţiile de avere pe acest an. Potrivit Legii 176/2010, declaraţiile de avere trebuie actualizate anual pană pe data de 15 iunie. În cazul veniturilor, acestea se declară pentru anul fiscal precedent, iar pentru celelalte capitole ale declaraţiei completarea se face la zi. Publicarea şi afişarea declaraţiilor de avere se face în termen de 30 de zile, adică pană pe 15 iulie. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
polixenia, acum 3968 zile, 12 ore, 19 minute, 58 secunde
Dar de ce ati sters articolu unde d l BRATU afacut magarii si nu a anuntat D N A de frauda masiva facuta de SC TRICOTON JUNIOR din PANCIU din neplata la STAT a T V Aului. sunteti partasi cu citeste integral
fratele de pahar, acum 3968 zile, 21 ore, 30 minute, 52 secunde
Ba fratilor! Ne credeti idioti sau magari? Cum * *** poate ala sa puna 15,000 euro deoparte cand se scalda numai la Bodrum si sparge cate 5-6000 euro numai acolo si toata ziua e prezent in carciumi citeste integral
sioux, acum 3968 zile, 17 ore, 31 minute, 41 secunde
de jitea ai auzit ? cum crezi ca-si permitea ala sa-si ridice ditamai imperiul fara "sustinere " ......
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.