Economic

Asociaţii denunţătorului lui Trăşculescu fac semnalizarea rutieră în Bucureşti

Iulia Crețu
17 dec 2012 2270 vizualizări
Firmele Dumbrava Semnalizare, Vesta Investment şi Primacons Group au pus mana pe un contract de 54 milioane euro pentru realizarea semnalizării rutiere din Bucureşti.

Firmele sunt abonate la contractele cu instituţiile statului. Una dintre firmele caştigătoare este Primacons Group, deţinută de omul de afaceri Alexandru Dumitrovici. Firma sa, alături de Aquaform Bucureşti, Vega 93 şi Arcada Company, a caştigat în 2011 un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzău şi Vrancea, în valoare de 508,2 milioane de lei. Contractele au fost atribuite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). La începutul lunii noiembrie, fostul deputat PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, a fost denunţat pentru fapte de corupţie de omul de afaceri Mircea Vintilescu, asociatul firmei Aquaform Bucureşti. „Acordul cadru presupune proiectare, execuţie şi administrare lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare etc) care vor fi executate pe străzile şi parcările aflate în administrarea Administraţiei Străzilor, limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmează să intre în reabilitare sau întreţinere dar care pană la această dată nu asigură o semnalizare rutieră corespunzătoare”, se arată pe site-ul de licitaţii publice. Licitaţia respectivă a fost contestată în mai multe randuri, motiv pentru care bulevardele au rămas fără marcaje rutiere. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
grigore, acum 4154 zile, 14 ore, 36 minute, 24 secunde
foarte bine ca sa retras...asa si asa nu facea nimic prin comportamentul lui de golanas . l-am cunoscut personal...arogant , vocabular de cartier , mainile in buzunar tot timpul ca un bataus....nu are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.