Ultima oră

Vrincenii ridicati de mascati au fost eliberati

Eduard Popescu
10 iun 2010 734 vizualizări
In dosar mai este cercetat un vrincean, dar acesta nu a putut fi audiat pentru ca este bolnav

Vrincenii ridicati de politie pentru audieri in cadrul unei anchete privind fraudarea unor firme de leasing cu 700.000 de euro sint cercetati in stare de liberate intrucit anchetatorii nu au dovezi solide impotriva lor. Stefan Vasilache din Focsani si Iulian Macovei, din comuna Reghiu, au fost ridicati marti dimineata de la locuintele lor de mascati si dusi la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Vilcea, pentru audieri intr-un dosar de frauda financiara cu ramificatii in mai multe judete. Dupa mai bine de zece ore de intrebari si raspunsuri, cei doi au fost eliberati, urmind sa fie cercetati in continuare in stare de libertate. Cei doi sint suspectati ca, alaturi de alte citeva zeci de persoane, faceau parte din gruparea specializata in comiterea de fraude la firmele de leasing si alte operatiuni financiar bancare frauduloase. Potrivit politistilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea, in dosar ar fi cercetati de fapt trei vrinceni, insa unul dintre acestia are probleme de sanatate si nu a putut fi condus la Vilcea pentru a fi audiat de procurori. Gruparea, care a actionat intre anii 2008 si 2009, este suspectata de comiterea de inselaciuni in conventii cu consecinte deosebit de grave, cu precadere in dauna societatilor de leasing. Oamenii legii spun ca membrii gruparii inselau firmele de leasing, luind autobasculante, buldozere sau betoniere si, cu acte false, le vindeau mai apoi in strainatate, totul cu complicitatea unor firme intermediare. In toata tara, procurorii au efectuat marti 47 de perchezitii domiciliare sau la sedii de firme de unde au fost ridicate documente si unitati de calculator pentru documentarea activitatii infractionale a retelei. Procurorii de la DIICOT spun ca liderul acestei grupari infractionale ar fi Ion Gorun, nepotul lui Vasile Gorun, zis "Vulturul", lider al lumii interlope din judetul Vilcea. Reteaua ar fi creat pina acum un prejudiciu de 700.000 euro in contul tranzactionarii a peste 50 de utilaje si masini pentru constructii. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.