Ultima oră

Comercianţii de pocnitori, controlaţi de ITM

Sorin Tudose
12 dec 2013 1133 vizualizări
In Vrancea sunt autorizate săvandă articole pirotehnice 10 societăţi

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea va desfăşura pană în prima săptămană din ianuarie 2014 o campanie naţională de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea în muncă la comercianţii de artificii şi pocnitori. Acţiunea este motivată de o serie de evenimente grave petrecute în ultimii ani în ţară, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Evenimentele au provocat mari pagube materiale, chiar şi umane, repercursiunile făcandu-se simţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. De asemenea, un alt motiv care a condus la demararea acestei acţiuni îl constituie faptul că în perioada de sărbători a anului trecut s-au înregistrat cazuri de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice la copii sub varsta de 18 ani. Inspectorii de muncă vor verifica şi dacă operatorii economici care vand astfel de produse sunt autorizaţi conform legii, dacă transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale şi mai ales dacă depozitarea lor este conformă. Totodată, inspectorii vor mai urmări şi dacă articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba romană.


Interdicţii pentru utilizatori

În perioada 20.11.2013 – 08.01.2014 şi poliţiştii vrânceni vor acţiona conform planului naţional „Foc de Artificii”, pentru a verifica legalitatea desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. La nivelul judeţului Vrancea sunt autorizate să efectueze operaţiuni de comercializare cu articole pirotehnice 10 societăţi comerciale, din care una este autorizată să efectueze şi jocuri cu articole pirotehnice de divertisment. În realitate, multe firme şi persoane fizice vand ilgal asemenea materiale. Potrivit legii, persoanele fizice pot deţine şi utiliza obiecte pirotehnice de distracţie doar de mici dimensiuni, respectiv artificii, steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi, minipetarde cu confeti, alte obiecte similare, după cum spun poliţiştii. Acestea nu pot fi folosite între orele 24.00 şi 6.00, şi nici la mai puţin de 50 sau 100 de metri de blocurile de locuit, după cum insistă poliţiştii. Că nu se respectă legislaţia vedem fiecare dintre noi în luna decembrie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.