Local

Primarul Misăilă este de părere că ”suntem nebuni”

Alexandra TĂTARU
23 aug 2017 2376 vizualizări
Chiar credeți că eu nu vreau să fac?
Chiar credeți că eu nu vreau să fac?

Sau, altfel spus, totul e nebunie în privința procedurilor de licitație

Enervat de procedurile complexe și zilele de așteptare de la elaborarea unui proiect și până la stadiul de execuție al acestuia, primarul a spus, într-o recentă ședință publică, că așa ceva se întâmplă doar pentru că suntem nebuni. Multe zile de așteptare când, de fapt, sunt atâtea de făcut și se pot simplifica procedurile.

Săturat să tot dea explicații atât consilierilor, cât și celor care îl acuză că tărăgănează anumite proiecte de investiții, edilul a răspuns, în ședința de consiliu local din iulie, liberalilor și altor nemulțumiți cu privire la lipsa rezultatelor vizibile în privința lucrărilor de investiții, că nu e vina sa că legislația actuală îl determină să aștepte 221 de zile până la atingerea stadiului de execuție al unui proiect. „Pentru a elabora un proiect, ca să ajungem la stadiul de execuție durează 221 de zile pe legislația actuală. Durează 20 – 30 de zile elaborarea caietului de sarcini, 45 de zile procedura de licitație în contextul în care ar fi procedura simplificată, deci avem 30+45=75 de zile. Mai avem 30 de zile în care va trebui să-i dăm ordin de execuție pentru DAL-uri și SF-uri și s-au dus odată 105 zile, în contextul în care merg toate șnur și aparatul de la investiții lucrează numai pe așa ceva.  După care, urmează 90 de zile procedura de licitație în contextul în care SEAP-ul/ANAP-ul nu ne respinge de 3 ori documentația, cum s-a întâmplat în cazul unor străzi. Deci îmi trebuie 195 de zile fără să am contestații ca eu să pot să ajung la stadiul de proiect și execuție. Mai durează încă 20 – 30 de zile proiectarea, proiectul tehnic și apoi să trecem la execuție. Astea sunt legile și nu am stat să explic de fiecare dată acest lucru. Suntem nebuni, chiar și pentru un singur participant la licitație, trebuie să aștept pe cineva să vină să facă contestație”, a explicat Cristi Misăilă, referindu-se și la o licitație în care s-a prezentat un singur ofertant, trebuind să aștepte mai multe zile pentru că așa prevede legislația. Cristi Misăilă a mai asigurat cetățenii că se vor vedea în curând rezultatele eforturilor depuse până acum, dar și viitoarele proiecte, mai ales că prin programul PNDL s-au primit 18,5 milioane de lei pentru care trebuie să trimită documentația până la 30 noiembrie. Rămâne să observăm cât de mare va fi și nebunia cu procedurile de demarare a licitațiilor pentru următoare petrecere cu mici, fum și ce se mai propune. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.