Local

Peste 2000 de misiuni desfășurate de pompierii vrânceni în primul trimestru al anului 2024

Ziarul de Vrancea
16 apr 2024 612 vizualizări

Stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată reprezintă doar câteva exemple, dintre cele 2089 demisiuni desfășurate de salvatorii vrânceni, în primul trimestru.

Astfel, echipajele SMURDau intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, în 1202 cazuri. Cele mai multe solicitări au fost preluate de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani (510 cazuri), urmând apoi Secția de Pompieri Adjud (312 cazuri), Stația de Pompieri Panciu (228 cazuri) și Secția de Pompieri Vidra (152 cazuri).

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea a205incendii, din care102la vegetație uscată, mărăciniș, vegetație ierboasăînaltă și litieră și80la gospodăriile populației, principalele cauze fiind: foc deschis în spații deschise; instalații electrice defecte; fumatul, coș, burlan de fum defect sau necurățat.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 22 demisiuni, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au mai acționat în: 70desituații privind asistența persoanelor, deblocări de uși, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, asigurare/supraveghere a zonelor pentru prevenirea situațiilor de urgență, 9 misiuni de sprijin la intervenție, 13 misiuni pirotehnice,10 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și 239alte intervenții. Totodată, au fost desfășurate 229 de activități de recunoaștere în teren și 18 exerciții cu forțe și mijloace în teren, care au vizat pregătirea și perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor.

În 28de cazuri, echipajele pompierilor au fost întoarse din traseu, 18 deplasări

s-au efectuat fără a mai fi necesară intervenția salvatorilor, iar 17 solicitări s-au dovedit a fi alarme false.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au intervenit, independent și în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență (ISU) în 90 de cazuri.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, dinamica evenimentelor din teren, fiind atent monitorizată de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns și asigurarea cooperării permanente cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, cu operatorii de utilități publice, precum și cu Serviciile Voluntare/Private pentru Situații de Urgență (SVSU/SPSU), cărora le mulțumim pentru buna colaborare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din AppStore și Google Play.

Compartimentul de Informare şiRelaţii Publice al I.S.U. Vrancea

BULETIN INFORMATIV Nr. 21 Focşani, 16.04.2024


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.