Ultima oră

Gospodării inundate la Vidra şi Adjud

Raluca Manolache
9 iun 2013 2177 vizualizări
Gospodării inundate. Mai mulţi localnici din comuna Vidra, dar şi din oraşul Adjud au solicitat sambătă ajutorul pompierilor după ce, din cauza ploilor torenţiale, s-au trezit cu apă în propriile curţi.

Pompierii au trebuit să intervină cu motopompe pentru scoaterea apei din curţile afectate, aceasta şi în condiţiile în care exista pericolul ca aceasta să intre în casele oamenilor. Zece gospodării din Vidra au fost afectate de ploile torenţiale, în unele locuri apa avand şi 30 centimetri înălţime. Pompierii au mai intervenit însă şi în oraşul Adjud unde două gospodării au fost afectate. “Datorită intervenţiei operative s-a evacuat apa înainte ca aceasta să poată pătrundă în locuinţe”, a menţionat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Vrancea. Conform datelor centralizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea, cel mai mult a plouat sambătă în zona Tulnici – Lepşa unde s-au înregistrat 37,7 de litri de apă pe metru pătrat. A plouat cu găleata şi în Adjudu Vechi – 20,4 l/mp, în Tulnici – 12 l/mp, în comuna Nereju – 12,7 l/mp, în comuna Reghiu – 10,6 l/mp, în satul Herăstrău – 16,1 l/mp, în satul Jilişte, Slobozia Ciorăşti – 14,3 l/mp, dar şi în satul Feldioara, Tănăsoaia, – 18,4 l/mp. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
trif, acum 3991 zile, 8 ore, 50 minute, 47 secunde
am facut comentariu la acest articol in momitorul de vrancea.nu as vrea sa ma repet ,dar nu scrieti din birou.proprietatea care o detin a fost inundata (ca de fiecare data cind ploua torrential)din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.