Ultima oră

Trăşculescu a cerut mită 200.000 euro în clădirea Parlamentului

Gabriel Sava
16 nov 2012 2987 vizualizări
Deputatul s-a întalnit cu denunţătorul din dosarul DNA pe 18 septembrie în clădirea Parlamentului şi i-a cerut banii. Liderul grupului PDL din Parlament i-a cerut de asemenea demisia lui Trăşculescu

Noi informaţii care provin din referatul cu propunerea de arestare a deputatului PDL Alin Trăşculescu au indicat că una dintre discuţiile privind negocierea mitei a avut loc în clădirea Parlamentului, într-una dintre sălile puse la dispoziţia democrat-liberalilor. Procurorii arată că pe 18 septembrie 2012 la ora 17:00 Trăşculescu, Calotă şi denunţătorul Vintilescu s-au întâlnit chiar în sala grupului parlamentar PDL. "După ce s-au aşezat la o masă, Trăşculescu Alin-Silviu i-a spus denunţătorului că, dacă nu ar fi intervenit acesta, nu ar fi obţinut acel contract cu VEGA şi a susţinut că s-a implicat pentru a rezolva absolut tot ce ţinea de acel contract. Fiind contrazis de către denunţător, care a invocat că a trebuit să dea în judecată firma VEGA pentru neîndeplinirea obligaţiilor de plată prevăzute în contract, Trăşculescu Alin-Silviu a afirmat că ştia tot ce s-a întâmplat, că se va ocupa de cei de la firma VEGA şi a reiterat că denunţătorul a obţinut acel contract numai datorită faptului că s-a implicat el. De asemenea, Trăşculescu a adăugat că bate la uşă campania electorală şi că are nevoie de 200.000 euro, percepţia denunţătorului fiind aceea că această sumă reprezenta o plată pe care susnumitul o cerea în schimbul traficării influenţei sale pentru facilitarea obţinerii proiectului de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi, în final, încheierea contractului cu firma VEGA", se arată în referatul DNA.

Referitor la acestă situaţie, Mircea Toader, liderul grupului parlamentar al PDL din Parlament s-a alăturat celor care îi cer demisia deputatului. "Parlamentul ca instituţie nu este vinovată că cineva are asemenea discuţii", a declarat Toader pentru Gîndul. ”Noi avem nouă săli la Parlament. De regulă, în aceste săli au loc discuţii pe iniţiative legislative unde vin persoane interesate de aceste iniţiative. Spre exemplu dacă este ceva legat de CFR vin cei de la CFR şi discută. Nu sunt birouri închise. Se fac dezbateri pe legi. Parlamentul, ca instituţie, nu este vinovat că cineva are asemenea discuţii. Poţi avea astfel de discuţii la sediul partidului, pe stradă, în restaurant. El având activitate în Parlament probabil a zis: «hai să ne întâlnim aici că e mai comod». Altă logică nu văd”, a mai declarat Mircea Toader pentru presa centrală.

Care sunt acuzaţiile DNA?

Procurorii DNA solicită Parlamentului să încuvinţeze arestarea preventivă a deputatului Alin Trăşculescu pentru infracţiunile de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. Trăşculescu este acuzat de procurori că l-ar fi constrâns pe omul de afaceri Mircea Alexandru Vintilescu să îi remită mai multe sume de bani în schimbul cărora i-a promis că va interveni pe lângă Ministerul Dezvoltării pentru a-i facilita o serie de contracte. Pe 10 octombrie Trăşculescu a fost reţinut 24 de ore după ce procurorii l-au prins în flagrant pe Valeriu Marian Calotă în timp ce primea 50.000 de lei de la denunţător. În referat procurorii explică cum în perioda 2010 - 2012 Trăşculescu i-a solicitat denunţătorului său suma de 150.000 euro din care ar fi primit efectiv 80.000 euro şi că i-ar mai fi solicitat încă 250.000 euro. În schimbul banilor Trăşculescu s-a angajat să intervină la Ministerul Dezvoltării pentru ca firma Vega 93 să primească contracte pe bani publici dar s-a angajat şi ca acestă companie să încheie contracte cu cu Aquaform SRL administrată de denunţătorul Vintilescu. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
rusnac, acum 4185 zile, 4 ore, 35 minute, 55 secunde
Iata tanara speranta! l-ati votat? il meritati cu prisosinta...savurati momentul ca aveti exact ceea ce ati votat!
raduc, acum 4185 zile, 9 ore, 23 minute, 58 secunde
Trasculescu zice ca-i nevinovat. Culmea tupeului, " el se jura ca nu fura si l-am prins cu rata-n gura".
XXXX, acum 4185 zile, 18 ore, 54 minute, 3 secunde
Păi dacă nici în templul galactic al hoției care este hardughia mizeriei mizeriilor umanității nu se cere mită, atunci unde Doamne iartă-mă ??? Este altă cloacă mai bună în afară poate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.