Ultima oră

DNA bagă nasul în dosarele de restituirea proprietăţilor ale lui Băeşu

Iulia Crețu
3 feb 2016 2470 vizualizări
Timp de doi ani, la ANRP a fost Corpul de control al primului ministru

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) intră în vizorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Instituţia condusă de social democratul vrâncean George Băeşu a fost controlată de Corpul de control al premierului cu privire la modul în care Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP a stabilit drepturi presupus a fi supraevaluate în favoarea unor persoane. Corpul de control s-a uitat prin hârtiile privind stadiul soluţionării de la ANRP în perioada 20 mai 2013 - 31 decembrie 2015. Într-un comunicat de presă, Corpul de control a precizat că, având în vedere ritmul “foarte lent” de lucru, cele peste 42.000 de dosare de despăgubiri înregistrate la ANRP şi constituite în temeiul Legii 10/2001 ar putea fi soluţionate în următorii 24 de ani. “Având în vedere ritmul foarte lent de soluţionare a dosarelor, înregistrat în perioada 2005 - 2015, respectiv de 1.785 de dosare pe an, rezultă că cele 42.441 de dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, nesoluţionate, înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor la data de 31.12.2015, vor fi soluţionate în aproximativ 24 de ani, respectiv până în anul 2039”, după cum se arată într-un comunicat de presă. La 31 decembrie 2015, din cele 42.441 de dosare nesoluţionate, 12.134 au fost repartizate angajaţilor ANRP. Restul de 30.307 (71,41% din totalul dosarelor înregistrate) erau “în aşteptare”, nefiind încă repartizate personalului pentru a fi efectuate demersuri în vederea soluţionării. În ceea ce priveşte situaţia dosarelor de despăgubiri/măsuri compensatorii constituite în temeiul legilor Fondului funciar, după data intrării în vigoare a Legii 165/2013, respectiv pe 20 mai 2013, la ANRP se aflau în lucru 11.577 de dosare. ANRP a anunţat că trebuie să plătească, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive, o despăgubire supraevaluată către Vasile Geambazi, nepotul lui George Becali, pentru un teren de 28,5 hectare din localitatea Voluntari. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.