Ultima oră

"Stranierii" le dau de lucru celor de la Poliţia Rutieră

Dan Chiriac
18 aug 2015 2753 vizualizări
Ambuteiaje şi aglomeraţie sunt semnalate zilnic pe strada Cuza Vodă, la Permise şi Paşapoarte, dar şi la Piaţa Moldovei sau la Taxe şi impozite

De mai bine de o săptămână, se circulă greu în unele zone din Focşani pentru că au revenit acasă vrâncenii care lucrează în străinătate şi care au de regulă vacanţă în luna august. Cele mai aglomerate zone sunt cele de la Centrul “Elena Doamna”, pe strada Cuza Vodă nr. 54, acolo unde funcţionează Serviciile Publice pentru Evidenţa Populaţiei şi Paşapoartele, Piaţa Moldovei sau zona Primăriei, întrucât oamenii vin în număr mare la ghişeele pentru Taxe şi impozite. Poliţiştii de la Circulaţie spun că valorile de trafic au crescut foarte mult, semn că mulţi vrânceni s-au întors acasă din străinătate. Poliţia Rutieră a scos în stradă în ultimele zile mai multe echipaje pentru a fluidiza traficul. “Este adevărat că valorile de trafic au crescut mult, semn că majoritatea celor plecaţi în străinătate au venit acasă cu maşina. Traficul se desfăşoară rezonabil, dar ne ajută foarte mult şi sensurile giratorii din oraş. Noi suntem pregătiţi să facem faţă situaţiilor ivite. Lucrăm la capacitate maximă, avem pe fiecare tură câte 4-5 lucrători pregătiţi să intervină în cazul în care e nevoie de fluidizarea traficului. Oricum, avem echipaje în zonele aglomerate pentru a evita blocajele. La Centrul «Elena Doamna» avem permanent un echipaj care nu permite celor veniţi la buletine sau paşapoarte să oprească pe banda întâi şi să blocheze traficul“, ne-a spus comisarul Cătălin Stegărescu, şeful Poliţiei Rutiere din Focşani. De altfel, aglomeraţia din oraş a dus şi la accidente de circulaţie. Nu mai departe luni după-amiază, un şofer care conducea o maşină înmatriculată în Franţa a izbit violent un pieton pe trecerea de pietoni de la unităţile militare. De asemenea, o familie de adjudeni, care venea de la aeroport, cu un Matiz, a sfârşit într-un teribil accident produs în Buzău, acum două zile. Potrivit datelor de la ultimul recensământ al populaţiei, în jur de 30.000 de vrânceni sunt plecaţi în străinătate la muncă, în special în Italia şi Anglia. Odată veniţi acasă, cei supranumiţi "stranieri" de cei rămaşi aici încearcă să-şi rezolve şi problemele birocratice pe care le au, cum ar fi preschimbarea documentelor de identitate. De multe ori ajung în instituţiile publice unde funcţionarii sunt plecaţi la rândul lor în concedii de odihnă, iar la ghişee se formează cozi destul de lungi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.