Ultima oră

Drama bărbatului mort în groapă, “cumpărată” de Primărie cu bani şi un coş de sărbători

Iulia Crețu
17 dec 2013 3820 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi anunţă, printr-un răspuns oficial remis reporterilor noştri, că familia lui Emil Carcei va primi un coş de alimente şi un plic cu bani pentru a compensa moartea bărbatului în groapa societăţii de termoficare u şefa de la Investiţii, Cristina Costin, spune că la gropile din Sud a lucrat şi firma unui fost viceprimar PSD u Emil Carcei a murit într-o groapă nesemnalizată la finele lunii octombrie

Cat costă viaţa unui om? Un coş de alimente de Sărbători şi un plic cu bani. Primăria municipiului Focşani îşi recunoaşte parţial vinovăţia în cazul accidentului tragic produs în această toamnă, în cartierul Sud. Atunci, Emil Carcei şi-a găsit sfarşitul într-o groapă nesemnalizată corespunzător de firma de construcţii care lucra la proiectul de modernizare al reţelelor ENET. Autorităţile locale au oferit răspunsuri uluitoare în acest caz şi, în niciun caz, nu şi-au găsit nicio făramă de vinovăţie. Totuşi, Primăria Focşani anunţă că va susţine financiar familia defunctului, neprecizand suma oferită, “pentru depăşirea situaţiei dificile pe care o traversează”, după cum se arată într-un răspuns oficial trimis de municipalitate redacţiei Ziarului de Vrancea. Pe langă plicul cu bani, primarul Decebal Bacinschi spune că văduva Zabiea Carcei va beneficia de un pachet cu alimente de Sărbători. Autorităţile locale o mai sfătuiesc pe soţia bărbatului mort în groapa ENET să meargă la Casa Judeţeană de Pensii Vrancea pentru a-şi face dosar pentru pensie de urmaş de pe urma defunctului soţ, fost muncitor la căile ferate. Bacinschi mai transmite că situaţia familiei Carcei nu este una tocmai roză, femeia şi fiul său încasand lunar sub 1.000 lei din pensie şi salariu. “Susnumita (n.r. Zabiea Carcei) a fost îndrumată să se adreseze Casei Judeţene de Pensii în vederea întocmirii dosarului pentru pensie de urmaş. Ea este luată în evidenţa Serviciului Public Local de Asistenţă Socială şi va beneficia de pachet cu alimente cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Totodată, doamna Carcei va beneficia şi de un sprijin financiar pentru depăşirea situaţiei dificile pe care o traversează”, se arată în răspunsul Primăriei Focşani.

Primăria spune ce firme au lucrat la groapa morţii din Sud

Decebal Bacinschi a anunţat şi firmele care sunt responsabile de tragedia din cartierul Sud. Potrivit aceluiaşi răspuns, “antreprenor general este Elsaco Electronic SRL Botoşani asociat cu SC Branpis SRL Bacău, subantreprenori fiind Sicor Bucureşti şi Arena Com Focşani”, după cum transmite Cristina Costin, şefa de la Serviciul de Investiţii. De precizat că această din urmă societate de construcţii aparţine fostului viceprimar PSD de Focşani, Neagu Nistoroiu. Cristina Costin mai transmite că lucrările la modernizarea reţelelor în cartierul Sud sunt realizate 85%, completand că “lucrările corespund graficelor de execuţie asumate” şi că “lucrările de execuţie sunt monitorizate de firmele contractate în acest sens”. În ciuda acestor asigurări, realitatea din teren anterioară tragediei arăta altfel: gropi nesemnalizate şi fără garduri de protecţie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stroe vasilica, acum 3792 zile, 7 ore, 22 minute, 43 secunde
..VA AMINTITI DE TEXTUL "UZINA VIE"??? DIN SCOALA GENERALA??? EI,ACOLO AM VENIT!!! DOAR CA,UZINA_I MOARTA,MOARTA TEAPANA!!!!
danb, acum 3792 zile, 10 ore, 44 minute, 20 secunde
Cam asta e drama focsanenilor saraciti de administratia PSD. Nu mai au bani nici macar sa-si ceara drepturile in instanta, partial si ea in subordinea aceleiasi administratii PSD. Desi teoretic poate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.